Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Honda

Toch nog hoop voor 'kapotte' motor Verstappen

De motor van Max Verstappen, die in Groot-Brittannië beschadigd raakte, hoeft misschien toch niet volledig worden afgeschreven. Dat meldt Honda tenminste.

Verstappen Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Na crashes van Max Verstappen op Silverstone en Sergio Perez in Hongarije, kan Honda twee motoren niet meer gebruiken in de Grands Prix. Naar eigen zeggen is die van Perez helemaal afgeschreven, terwijl de motor van Verstappen misschien nog tijdens de trainingen kan worden gebruikt.

Dat vertelt Honda-baas Toyoharu Tanabe in België aan onder meer RacingNews365. "De motor van Verstappen kunnen we momenteel niet gebruiken tijdens de races. Die van Sergio Perez is helemaal verwoest. Max' krachtbron, daar kunnen we misschien nog onderdelen van wisselen zodat we deze kunnen gebruiken, maar vanuit het oogpunt van veiligheid is de huidige schade te groot om deze in de races in te zetten."

Mogelijk kan de desbetreffende motor dus toch nog tijdens trainingen worden ingezet en op die manier wat meters worden bespaard. Of het genoeg is om een eventuele straf te voorkomen, is niet duidelijk.

Het steekt bij Honda dat ze beide motoren vanwege crashes veroorzaakt door anderen niet meer kunnen gebruiken in de races. De normaal zo stille en terughoudende Tanabe, roept dan ook op om nog eens goed naar het regelboek te kijken. De Japanners respecteren de huidige regels, maar denken dat deze misschien toch nog eens onder de loep moeten worden genomen.

"De huidige regulaties laten ons het niet toe om zonder gevolgen motoronderdelen te wisselen die verzegeld zijn door de FIA, en helaas moeten we die wel wisselen. Bij Honda respecteren we natuurlijk de regels, die gebaseerd zijn op vele ervaringen en zijn besproken door de autosportbond samen met de motorleveranciers."

"Als we echter nu naar de situatie kijken, dan moeten de regels misschien heroverwogen worden", vervolgt Tanabe. "Ik denk dat we na een crash samen met iemand van de FIA en iemand van het team de data en de opgelopen schade aan het chassis en de motor bestuderen."

"Dan kunnen we aan de hand daarvan overleggen over de onderdelen die gewisseld mogen worden. In de huidige economische situatie de duurzaamheid van de sport, moeten we zoiets overwegen. Toch respecteren we de huidige regulaties", benadrukt hij tot slot nogmaals beleefd.

Ook interessant:

Crashes gaan Verstappen achtervolgen in tweede seizoenshelft

Zijn crashes kunnen Max Verstappen in de seizoenshelft wel eens achtervolgen, maar dat wil niet zeggen dat hij kansloos is voor de wereldtitel. In de nieuwste podcast van RacingNews365 met F1-kenner Ruud Dimmers, autocoureur Tom Coronel en host Joris Mosterdijk, bespreken we de gevolgen hiervan en blikken we uitvoerig vooruit op de Grand Prix van België. Beluister 'm hieronder.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

8 reacties

Viaplay
x
Verstappen reageert: "Hou dan gewoon je mond"