Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Toen Red Bull voor het laatst een protest tegen Hamilton won

Red Bull gaat proberen de in de ogen van het team te lage straf voor Lewis Hamilton aan te vechten. Men vroeg het 'right of review' aan en doet dat niet voor het eerst. In 2020 nog werd Red Bull in het gelijk gesteld. Opmerkelijk genoeg bevond ook toen Lewis Hamilton zich aan het ontvangende uiteinde van de straf.

Hamilton pole Oostenrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Red Bull heeft formeel bij de FIA het right of review aangevraagd. Op die manier wil het team van Max Verstappen de FIA opnieuw laten kijken naar de straf van Lewis Hamilton, die in de ogen van Red Bull te laag was na het uitschakelen van Verstappen. Morgen (donderdag) moeten Red Bull en Mercedes zich in de namiddag per videocall melden bij de FIA. Het is aan Red Bull om met nieuwe, overtuigende bewijzen over de brug te komen om de FIA zover te krijgen opnieuw naar de kwestie te kijken.

Het is echter niet voor het eerst dat Red Bull een straf voor Lewis Hamilton, of juist het uitblijven daarvan, aanvecht. Sterker nog, Red Bull is het laatste team dat het 'right to review' met succes aanwendde tijdens de Grand Prix van Oostenrijk in 2020.

Hamilton werd vrijgesproken toen er een onderzoek naar hem liep vanwege het niet voldoende afremmen tijdens het zwaaien van gele vlaggen, toen vanwege een uitstapje van teamgenoot Valtteri Bottas bij het uitkomen van bocht vier.

Red Bull verzocht de wedstrijdleiding toen ook om opnieuw naar de zaak te kijken. De stewards heropende daadwerkelijk de zaak en aan de hand van nieuwe beelden van de 360 graden-camera werd geoordeeld dat Hamilton daadwerkelijk de gele vlaggen had genegeerd. Het oordeel kwam slechts veertig minuten voor de race. Hamilton kreeg een gridstraf van drie plaatsen, waardoor Max Verstappen opschoof naar de eerste startrij.

Dat teams protesteren tegen bepaalde beslissingen is niks nieuws in de Formule 1, dat gebeurt al vele decennia lang. De kans dat een heropende zaak in jouw voordeel uitvalt is klein, maar is altijd het proberen waard als je over nieuw bewijsmateriaal beschikt. Red Bull zet nu in ieder geval in op twee successen uit twee protesten tegen een straf voor Hamilton.

Ook interessant:

‘Verstappen krijgt er in de Formule 1 snel een Nederlandse coureur bij’

Afgelopen weken ging het veelal over Lewis Hamilton en Max Verstappen, maar er zijn meer coureurs die aandacht verdienen. Want krijgen we binnenkort nu een tweede Nederlandse Formule 1-coureur, of toch niet? Het podcast-panel bespreekt dit.

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

11 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA voert na chaos en Verstappen-onderzoek oude regel terug in