Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Tom Coronel

Tom Coronel begint met gloednieuwe Audi in camouflage-livery aan zijn 32e raceseizoen

Tom Coronel zit bepaald niet stil. De autocoureur plakt er nog een jaar aan vast in de racerij en gaat voor het 32e seizoen in zijn carrière racen! Dat doet hij opnieuw in de FIA World Touring Car Cup.

Tom Coronel Audi RS 3 LMS FIA WTCR 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Tom Coronel

Tom Coronel laat er geen enkele twijfel over bestaan: "Als ik niet kan racen, word ik gek! Dat is gewoon wat ik het liefste doe." Dit jaar wordt voor de 48-jarige coureur uit Eemnes zijn 32e seizoen in de autosport. Opnieuw komt hij, toepasselijk met het startnummer 32, op het hoogste niveau in de toerwagenracerij in actie.

Coronel gaat van start met de gloednieuwe Audi RS 3 LMS, onder de vlag van Comtoyou DHL Team Audi Sport, ingezet door het Belgische Comtoyou Racing, in de FIA WTCR. "Ik zeg wel eens dat WTCR eigenlijk staat voor 'World of Tom Coronel Racing', dus hier hoor ik gewoon thuis! Ik ben blij dat het dankzij de ondersteuning van tal van belangrijke partners, aangevoerd door DHL, ook dit seizoen weer is gelukt", aldus Coronel.

Ook de afgelopen twee jaar werkte Tom Coronel al samen met Comtoyou Racing. Coronel: "Ik voel me goed thuis, zowel bij het team als in de FIA WTCR. Niet voor niets ben ik de coureur met de meeste races in deze serie. Vorig jaar liep het bijzonder goed: ik heb aangetoond dat ik nog steeds op dit niveau kan meestrijden voor podiumplaatsen en overwinningen, zoals op de Slovakia Ring. Halverwege het seizoen stond ik op de tweede plaats in de tussenstand. Dat smaakt voor dit seizoen natuurlijk naar meer!"

Een van slechts vier rijders met nieuwe Audi RS 3 LMS

Dit jaar behoort Coronel tot het selecte gezelschap van slechts vier coureurs die al met de nieuwe Audi RS 3 LMS in de FIA WTCR aan de start komen. "De Audi is een van de succesvolste toerwagens in de TCR-klasse met wereldwijd bijna 280 overwinningen uit 1.051 races in de afgelopen vier jaar. Nu is de auto op diverse punten verbeterd, zowel wat de handling op het circuit als ook de afstelmogelijkheden voor de technici van het team betreft”, zegt Tom Coronel. "De auto is zó nieuw, dat we de eerste twee evenementen van het seizoen zelfs nog in een speciale camouflage-livery rijden, omdat hij dan nog niet officieel te koop is!"

Al voor het zevende jaar is DHL de belangrijkste partner bij de toerwagen-activiteiten van Tom Coronel. "Het is een genoegen om met Tom te werken", zegt John Pearson, CEO van DHL. "Dit wordt ons zevende jaar samen, misschien brengt dat wel geluk. Ik ben trots op onze samenwerking met Tom en wens hem veel succes voor het komende seizoen!"

Ook bij Audi wordt de inzet van Tom Coronel, zowel op als buiten het circuit, gewaardeerd. Chris Reinke, hoofd van Audi Sport customer racing, verklaart: "Tom Coronel behoort tot de toerwagenrijders met de grootste uitstraling. Hij heeft in zijn loopbaan al meer dan 500 toerwagenraces gereden. Sinds vorig jaar vertrouwt hij op de Audi RS 3 LMS en we zijn er trots op dat hij dit jaar opnieuw voor Audi gekozen heeft.

Artikel gaat verder onder de afbeeldingen.

			© Tom Coronel
	© Tom Coronel
			© Tom Coronel
	© Tom Coronel
			© Tom Coronel
	© Tom Coronel
			© Tom Coronel
	© Tom Coronel
			© Tom Coronel
	© Tom Coronel

FIA WTCR 2021: acht evenementen in Europa en Azië

In de FIA WTCR – World Touring Car Cup staan dit jaar acht evenementen met elk twee races op de kalender. Het seizoen begint van 3 t/m 5 juni op de Nürburgring-Nordschleife in het voorprogramma van de jaarlijkse 24-uursrace. Daarna volgen wedstrijden op het stratencircuit van Vila Real in Portugal, op Motorland Aragón in Spanje, de Adria Raceway bij Venetië in Italië en de Hungaroring nabij de Hongaarse hoofdstad Boedapest, die eind augustus het Europese gedeelte van de kalender afsluit. De laatste drie evenementen van het seizoen worden verreden in Azië, medio oktober op het nieuwe Inje Speedium in Zuid-Korea, gevolgd door een weekeinde op een nog te bepalen circuit in China en dan van 19 t/m 21 november de traditionele afsluiting van het seizoen op het stratencircuit van Macau.

"Een prachtig programma", zegt Tom Coronel. "De Nordschleife en Macau, twee van mijn favoriete circuits, Vila Real, waar ik meestal ook wel goed ga, en voor het eerst naar Zuid-Korea, ook spannend. Ik kan nauwelijks wachten totdat we beginnen!"

FIA WTCR 2021 kalender

# Datum Locatie
1&2 3 - 5 juni Nurburgring, Duitsland
3&4 26 - 27 juni Vila Real, Portugal
5&6 10 - 11 juli Motorland Aragon, Spanje
7&8 31 juli - 1 augustus Adria Raceway, Italië
9&10 21 - 22 augustus Hungaroring, Hongarije
11&12 16 - 17 oktober Inje Speedium, Zuid-Korea
13&14 6 - 7 november N.n.b. - China
15&16 19 - 21 november Circuito Da Guila, Macau

Praat mee!

Viaplay
x
Max vs. Lewis F1-fans wijzen zeer verrassende schuldige aan bij clash tussen Verstappen en Hamilton