Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Toro Rosso moet Hartley en Gasly behouden volgend jaar'

Het was een aardige stoelendans bij Toro Rosso dit seizoen, maar nu heeft het team eindelijk twee 'vaste' rijders gevonden. Brendon Hartley en Pierre Gasly, beiden met vrijwel geen Formule 1-ervaring, maken het seizoen af. Teambaas Franz Tost is zeer te spreken over het tweetal en ziet ze graag volgend jaar terug.

Hoewel Gasly en Hartley door de falende Renault-motor bijna niet hebben kunnen laten zien wat ze in huis hebben, ziet Tost potentie genoeg in het tweetal. "Beide rijders zijn heel erg waardevol voor het team, dus ik zie niet in waarom ze volgend jaar niet in de wagen zouden zitten" , aldus een positieve Tost. "Maar uiteindelijk is het aan Red Bull om te beslissen" , beseft Tost zich.

Ook dr. Helmut Marko was tevreden over het tweetal en suggereerde in Brazilië dat Hartley en Gasly ook volgend jaar de coureurs zijn van Toro Rosso. "Misschien komt er binnenkort een statement van het team met belangrijk nieuws" , aldus Marko. "Ik weet het niet, we zullen het zien. Op dit moment hebben we grotere problemen" , doelde Marko op de recente motorproblemen bij zowel Toro Rosso als Red Bull.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"