Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Australië 2020

Tost: “Oneerlijk als GP Australië ondanks coronavirus door zou gaan zonder alle teams”

AlphaTauri-baas Franz Tost stelt dat het "oneerlijk" zou zijn voor de Formule 1 om de Grand Prix van Australië door te laten gaan als er meerdere teams afwezig zijn vanwege de reisbeperkingen door het coronavirus.

Australie 2019 start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het ene na het andere sportevenement sneuvelt als gevolg van de corona-uitbraak. De seizoenstart van de MotoGP is Qatar is afgelast, evenals de daaropvolgende motor Grand Prix in Thailand. De Japanse Super Formula race in Suzuka is ook al komen te vervallen. De Formule 1 heeft de Grand Prix van China ‘uitgesteld’, maar vooralsnog gaan de eerste twee Grands Prix van 2020, in Australië en Bahrein, gewoon volgens plan door en ook de GP van Vietnam op 5 april prijkt nog gewoon op de kalender. Melbourne staat al voor 15 maart op de agenda, Bahrein een week later.

Ferrari en AlphaTauri zijn beide gevestigd in Noord-Italië, waar door een corona-uitbraak meerdere gebieden van de buitenwereld zijn afgesloten. Het is niet ondenkbaar dat beide renstallen onvoldoende personeel op de been kunnen brengen om aan de start te kunnen verschijnen in beide openingsraces. In dat geval zouden beide Grands Prix uitgesteld moeten worden, is de stellige mening van AlphaTauri-chef Franz Tost. "Als teams om welke reden dan ook niet kunnen functioneren dan zou het oneerlijk zijn om het seizoen van start te laten gaan", verklaart hij tegenover onder meer RacingNews365. Volgens Tost zou de zomervakantie van augustus gebruikt kunnen worden om de races later alsnog in te halen en wat hem betreft zou het seizoen ook nog tot en met december verlengd kunnen worden om Melbourne, Sakhir en Sjanghai alsnog doorgang te verlenen.

Ferrari-teambaas Mattia Binotto liet al doorschemeren dat dat niet alleen Ferrari wordt geraakt als er problemen ontstaan door het coronavirus, maar dat ook de klantenteams Alfa Romeo en Haas hinder zullen ondervinden. Last but not least is bandenleverancier Pirelli eveneens uit Italië afkomstig. Tost: "Dus wat betekent het als uiteindelijk vier teams niet kunnen deelnemen? Maar goed, het is niet mijn beslissing."

Had Verstappen dan toch gelijk over de illegale Ferrari-motor? Autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen bespreken het en alle andere gebeurtenissen tijdens de testweken in de nieuwste RacingNews365-podcast, die hieronder de luisteren is.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen AlphaTauri

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez