Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tsunoda nog niet onder de indruk van Red Bull-psycholoog

Red Bull heeft voor Yuki Tsunoda een psycholoog geregeld vanwege zijn verbale uitbarstingen van dit seizoen en vorig seizoen. Maar dit heeft tot dusver nog niet veel nut gehad volgens de Japanner.

Het is geen geheim dat Yuki Tsunoda nogal hevig kan reageren over de teamradio. Er zit heel wat pit in de kleine Japanner. Misschien wel te veel pit waardoor Tsunoda in de heat-of-the-moment soms wat moeite heeft om zich in te houden. Red Bull heeft een psycholoog ingehuurd voor Tsunoda , omdat zijn woede-uitbarstingen een negatieve invloed hadden op zijn prestaties. Tsunoda geeft aan al zo'n twee maanden aan zijn uitbarstingen te werken met de psycholoog, maar weet nog niet of het zijn vruchten afwerpt. "Als het goed werkte dan was ik misschien niet gecrasht", vertelt Tsunoda aan de media, waaronder RacingNews365, waarbij hij refereert aan de crash met teamgenoot Pierre Gasly tijdens de Grand Prix van Groot Brittannië. "We hebben wat meer tijd nodig, omdat hij wat meer over mij te weten moet komen en omdat we ook moeten kijken welke richting we uit willen gaan." Hoewel Tsunoda nog niet echt resultaten ervaart, erkent hij dat Red Bull een goede keuze heeft gemaakt om voor hem een psycholoog in te schakelen. "Ik denk zeker dat één van mijn beperkingen is dat ik nogal kwaad kan worden in de auto. Ik weet dat ik mezelf moet verbeteren op dat vlak om consistenter te worden. Hopelijk pakt het goed uit met de nieuwe psycholoog en kunnen we in de toekomst beter presteren."

Tsunoda had al eerder een psycholoog

Het is niet de eerste keer dat Tsunoda samenwerkt met een psycholoog. "Ik werkte al samen met een andere psycholoog in de Formule 2", laat Tsunoda weten. De Japanner was 'blij om met hem te werken' en laat weten dat de psycholoog ook een deel van de reden was dat hij de stap naar de koningsklasse van de autosport kon maken. "Hij hielp me om mijn prestaties en consistentie in de Formule 2 te ontwikkelen."

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
RN365-podcast Twinkeling in ogen Verstappen onheilspellend nieuws voor F1-concurrenten