Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Yuki Tsunoda

Tsunoda nog niet onder de indruk van Red Bull-psycholoog

Red Bull heeft voor Yuki Tsunoda een psycholoog geregeld vanwege zijn verbale uitbarstingen van dit seizoen en vorig seizoen. Maar dit heeft tot dusver nog niet veel nut gehad volgens de Japanner.

Yuki Tsunoda
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Het is geen geheim dat Yuki Tsunoda nogal hevig kan reageren over de teamradio. Er zit heel wat pit in de kleine Japanner. Misschien wel te veel pit waardoor Tsunoda in de heat-of-the-moment soms wat moeite heeft om zich in te houden. Red Bull heeft een psycholoog ingehuurd voor Tsunoda, omdat zijn woede-uitbarstingen een negatieve invloed hadden op zijn prestaties.

Tsunoda geeft aan al zo'n twee maanden aan zijn uitbarstingen te werken met de psycholoog, maar weet nog niet of het zijn vruchten afwerpt. "Als het goed werkte dan was ik misschien niet gecrasht", vertelt Tsunoda aan de media, waaronder RacingNews365, waarbij hij refereert aan de crash met teamgenoot Pierre Gasly tijdens de Grand Prix van Groot Brittannië.

"We hebben wat meer tijd nodig, omdat hij wat meer over mij te weten moet komen en omdat we ook moeten kijken welke richting we uit willen gaan."

Hoewel Tsunoda nog niet echt resultaten ervaart, erkent hij dat Red Bull een goede keuze heeft gemaakt om voor hem een psycholoog in te schakelen. "Ik denk zeker dat één van mijn beperkingen is dat ik nogal kwaad kan worden in de auto. Ik weet dat ik mezelf moet verbeteren op dat vlak om consistenter te worden. Hopelijk pakt het goed uit met de nieuwe psycholoog en kunnen we in de toekomst beter presteren."

Tsunoda had al eerder een psycholoog

Het is niet de eerste keer dat Tsunoda samenwerkt met een psycholoog. "Ik werkte al samen met een andere psycholoog in de Formule 2", laat Tsunoda weten.

De Japanner was 'blij om met hem te werken' en laat weten dat de psycholoog ook een deel van de reden was dat hij de stap naar de koningsklasse van de autosport kon maken. "Hij hielp me om mijn prestaties en consistentie in de Formule 2 te ontwikkelen."

Ook interessant:

Deze updates kan Verstappen dit jaar nog verwachten van Red Bull

Max Verstappen kan dit jaar (als er niks geks gebeurt) nog minimaal vier updates verwachten voor zijn RB18 van Red Bull. Wat deze upgrades zijn en wanneer deze naar verwachting zullen komen check je in de video hieronder.

Forbidden

Weddenschappen Yuki Tsunoda

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

7 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher doet een boekje open over zijn familie: "Hun mentaliteit is geweldig"