Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Yuki Tsunoda

Tsunoda wil opvallende Marko-uitspraak niet bevestigen: "Ik heb geen haast"

Helmut Marko kwam eerder deze donderdag met een opvallende uitspraak. Volgens de adviseur van Red Bull Racing staat het vast dat Yuki Tsunoda ook in 2025 bij zusterteam RB rijdt. Hoe reageert de Japanner zelf op die woorden?

Tsunoda
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

"Yuki Tsunoda staat vast, dat is duidelijk." Getekend, Helmut Marko. De Oostenrijker liet zich zich deze woorden ontvallen en zo lijkt het eerste zitje bij het zusterteam van Red Bull Racing, RB, voor 2025 al te zijn vergeven. Geruchten dat Tsunoda ergens anders naartoe zou vertrekken werden zo al gelijk naar de prullenbak verwezen.

Voorafgaand aan de Grand Prix van Canada wordt de Japanner geconfronteerd met de woorden van de Oostenrijker. "De Red Bull-familie is altijd de eerste optie, maar ik heb nog niks getekend", zo vertelt Tsunoda tegenover onder meer RacingNews365. "De gesprekken zijn gaande en ik ben blij bij RB. We moeten ervoor zorgen dat we allemaal op één lijn zitten. Met de huidige performance bij RB is er weinig reden om naar anderen te kijken."

Tsunoda vindt het in ieder geval fijn om zulke woorden van Marko te horen. "Het is zeker fijn en ik voel me zeker meer gesteund. Normaal gesproken komt het pas aan het einde van het seizoen en dan heb ik er om eerlijk te zijn al heel wat grijze haren bij. Het was de afgelopen drie jaar zwaar en dit jaar is het net wat anders. Dat is goed en het betekent dat ik me meer kan committeren en hopelijk komen die dingen er snel uit."

Hij wil in ieder geval zo snel mogelijk duidelijkheid hebben over zijn toekomst. "Ik wil het altijd zo snel mogelijk rond hebben. Ik denk dat de situatie dit jaar heel anders is en het is goed dat ik ook een paar opties bij andere teams heb. Op deze interessante rijdersmarkt wil ik mezelf verzekeren van een plekje om mezelf daarna te concentreren op de rest van de races. En Red Bull is daarbij de prioriteit. We moeten ervoor zorgen dat we op één lijn zitten, want Red Bull maakt tot nu toe deel uit van mijn leven."

Wat vindt Tsunoda er dan van dat hij niet het zitje naast Verstappen krijgt, terwijl hij een goed seizoen draait? "Er komt meer aan voor de toekomst en ik heb niet echt haast. Zoals ik al eerder zei, denk ik dat het goed is dat andere teams zich interesseren in me. Ik moet meer groeien en tegelijkertijd hoop ik dat Red Bull meer potentie in mijn performance ziet. Dan kan het misschien in de toekomst veranderen." 

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Derde vrije training Formule 1 GP Spanje 2024