Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tweede onderzoek naar mislukte Red Bull-pitstop in twee races tijd

In de Verenigde Staten ging het mis voor Max Verstappen tijdens een Red Bull-pitstop, waarna het in Mexico nogmaals misging. Dit keer bij Sergio Perez, die daardoor P2 misliep. Opnieuw opent de renstal een onderzoek.

Sergio Perez begon de Grand Prix van Mexico op de vierde plek, maar wist zich net als Lewis Hamilton al snel voorbij George Russell te wurmen. Daarna zat Perez Mercedes-coureur Hamilton lang op de hielen, maar uiteindelijk moest hij genoegen nemen met de derde plek. Maar het had anders kunnen lopen, want Perez ging op zijn zachte banden vergeleken met Hamilton vroeg naar binnen voor een pitstop. De Red Bull-pitstop ging echter mis, waardoor Checo volgens zijn teambaas niet aan Lewis voorbij kon gaan. "Zonder het probleem bij de pitstop had Sergio denk ik Lewis ingehaald!", is Christian Horner stellig over de pitstop van 5,3 seconden, de op een na langzaamste van de race. Het Red Bull-team tast wederom in het duister over de oorzaak, net als een race eerder na de mislukte pitstop van Verstappen het geval was. Opnieuw zal men op onderzoek uit moeten gaan. "Daarom gaan we onderzoeken wat de oorzaak daarvan is. Het lijkt erop dat de wielmoer er niet fatsoenlijk af wilde komen", vermoedt hij.

Perez beperkt de schade

Maar de schade bleef relatief beperkt. Perez mocht alsnog naar het podium, waar hij door tienduizenden Mexicanen werd toegejuicht. "Toch herstelde Perez zich weer goed. Zijn pace was heel sterk, maar het was net niet genoeg om voorbij Lewis te komen. Op een gegeven moment zat hij net 0,003 buiten de DRS van Hamilton", herinnert de Red Bull-teambaas zich. "Uiteindelijk werd het dus een 1-3. De zestiende Red Bull-overwinning dit seizoen, achttien als je de sprintraces meetelt. Het is onze negende Grand Prix-zege op rij voor ons als team en Max is het natuurlijk zijn veertiende van het seizoen, een nieuw record." "En dat met nog twee races te gaan! Een geweldig teamresultaat na een emotionele double header", zo doelt hij op het overlijden van Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz en het winnen van de constructeurstitel. "Maar het is iets waar het gehele team enorm trots op kan zijn."

Viaplay
# Coureur Punten
# Team Punten
Volledige stand
x
Ophef in F1-paddock Vermeende berichten van Horner gelekt naar F1-bazen en media