Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Nederland 2024

Typisch Hollands weer teistert raceweekend op Zandvoort

In samenwerking met WeerOnline presenteert RacingNews365 het weerbericht voor de Formule 1 Grand Prix van Nederland. Wind en regen kunnen een hoofdrol gaan vervullen.

Verstappen Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Komend weekend is het weer zover: de Grand Prix van Nederland op Zandvoort! Voorafgaand aan het raceweekend hebben we te maken met enkele aangename dagen. Vooral donderdag schijnt de zon regionaal flink en stijgt de temperatuur naar 24-25 graden in de zuidelijke provincies. Bij Zandvoort stokt het kwik op een graad of 22. Dit heeft te maken met een matige zuidwestelijke wind. 

Vrijdag volgt een scherpe weersomslag en wordt het onstuimig. Een gebied met veel wind trekt over de Noordzee langs ons land, maar zeker de kustgebieden pakken daar dus wel een veeg van mee. In de ochtend regent het enige tijd en daarna neemt de wind flink in kracht toe. 's Middags kan het aan zee enige tijd hard waaien (windkracht 7) en daarbij is er zelfs kans op zware windstoten. In open gebieden kunnen deze bij vlagen soms pieken tot 75-80 km per uur. De temperatuur ligt verder rond een graad of 21.

Zaterdag is de weersverwachting nog redelijk onzeker. Een langgerekt gebied met regen ligt de hele dag zo ongeveer langs de kust, maar de vraag is hoe ver deze neerslag overdag ons land binnen trekt. Zandvoort lijkt in ieder geval een relatief bewolkte zaterdag te krijgen met dus af en toe wat regen of een bui, vooral in de middag en avond. Hierbij is de wind wel duidelijk minder prominent aanwezig dan vrijdag: het waait nog hooguit matig uit een westelijke richting aan windkracht 3 of 4. Zaterdagavond zwakt de wind geleidelijk verder af. 

Qua temperatuur verwachten we in de omgeving van Zandvoort normale waarden voor de laatste week van augustus. Overdag is dat maximaal een graad of 20 en tijdens de nachtelijke uren zo'n 13 graden. De zomers warme lucht zit echter wel dichtbij: zo wordt het zaterdagmiddag in het oosten van Nederland mogelijk 27-30 graden. Er bestaat een kleine kans dat een deel van deze warmte ook Zandvoort nog even bereikt, maar dat lijkt op dit moment niet waarschijnlijk. 

Op zondag valt in de ochtend mogelijk nog een laatste bui. Daarna neemt de kans op regen sterk af en komt de zon in de middag tijdens de race waarschijnlijk flink tevoorschijn. Er wordt zonkracht 4 verwacht en dat betekent dat je huid na 30 tot 40 minuten kan verbranden. Vergeet je dus niet in te smeren met zonnebrandcrème. We zijn inmiddels natuurlijk wel gewend aan de zon, dus het zal van persoon tot persoon verschillen hoe snel de huid verbrandt. De temperatuur stijgt naar ongeveer 19 graden en daarmee is het nipt aan de koele kant voor deze tijd van het jaar. 

Ook interessant:

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull past opnieuw auto Verstappen aan