Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Canada 2024

Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Canada 2024

George Russell heeft poleposition gepakt voor de Grand Prix van Canada. Max Verstappen, die precies dezelfde tijd reed, en Lando Norris completeerden de top drie.

Russell Q Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Blijft het droog of gaat het regenen? Dat was de vraag tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada. Q1 begon in ieder geval in droge omstandigheden, met Max Verstappen als snelste man. Zijn teamgenoot Sergio Perez, Valtteri Bottas, Esteban Ocon, Nico Hulkenberg en Guanyu Zhou werden gelijk uitgeschakeld.

Aan het begin van Q2 volgde dan wat lichte regenval, al had het nog weinig invloed op de baan. Verstappen had het lastig om Q3 te bereiken, maar slaagde daar wel in. George Russell reed de snelste tijd, terwijl de Ferrari-coureurs verrassend werden uitgeschakeld. Charles Leclerc, Carlos Sainz, Logan Sargeant, Kevin Magnussen en Pierre Gasly waren klaar.

Daarna barstte de strijd om poleposition los in Q3. George Russell was uiteindelijk verrassend de snelste man, al ging het om een even snelle tijd als Verstappen. De Nederlander reed zijn tijd echter later en moest het met P2 doen. Lando Norris eindigde als derde, voor Oscar Piastri en Daniel Ricciardo.

Bekijk hieronder de volledige uitslag!

Uitslag Kwalificatie - Canada

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na clash tussen Verstappen en Norris in F1 GP Oostenrijk