Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Guenther Steiner

Uitspraken Steiner over 'idiote stewards' krijgen mogelijk een staartje

Haas F1-teambaas Guenther Steiner staat erom bekend als iemand die geen blad voor zijn mond neemt. Wellicht komt deze eigenschap hem duur te staan, als het aan de FIA ligt.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas F1

Tijdens de Grand Prix van Rusland afgelopen zondag kreeg Haas-coureur Kevin Magnussen een vijf seconden-straf voor het incorrect terugkeren op de baan, nadat hij in een gevecht met Racing Point-coureur Sergio Perez zich verremde in bocht twee. Door deze tijdstraf verloor Magnussen de achtste plek en moest hij genoegen nemen met P9. Na afloop zei teambaas Guenther Steiner tegen zijn coureur over de radio dat als er geen 'domme, idiote stewards' waren geweest, Magnussen gewoon als achtste was gefinisht.

Deze uitspraak viel niet in goede aarde bij de wedstrijdleiding. De FIA gaat Steiners commentaar onderzoeken. De autosportfederatie heeft een Sporting Code, met een paragraaf over goed gedrag. Daarin staat dat deelnemers aan FIA-kampioenschappen de organisatie, de stewards en management niet in diskrediet mogen brengen.

De FIA gaat dus kijken of de uitspraken van Steiner aan deze criteria voldoen. Mocht Steiner in de ogen van de federatie te ver zijn gegaan, dan kan deze stappen ondernemen. Wedstrijdleider Michael Masi vertelt tegen Autosport.com dat de FIA verschillende vervolgstappen kan nemen tegen Steiner. Dit overkwam Sebastian Vettel bijna in 2016, toen hij toenmalig wedstrijdleider Charlie Whiting uitschold tijdens de Grand Prix van Mexico.

De FIA kan dus juridische kan dus het jurisdische traject volgen, maar met een goed gesprek tussen de Haas-teambaas en de stewards tijdens de volgende race kan de lucht mogelijk ook worden geklaard. Voor nu is het afwachten welke weg de FIA inslaat.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met Tim Coronel, Joe van Burik en Jeroen van Inkel.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Rusland 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Rusland en alle verrichtingen van Max Verstappen.

3 reacties