Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Saoedi-Arabië 2024

Van Buren voorspelt opvallende concurrent Verstappen in Saoedi-Arabië

Welk team wordt de grootste concurrent van Max Verstappen in Saoedi-Arabië? Rudy van Buren, simcoureur van Red Bull, denkt het wel te weten, vertelt hij in een interview met RacingNews365. Een team dat in Bahrein zich nog niet mengde vooraan, kan dat dit weekend weleens gaan doen.

Verstappen Bahrain
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen was zeer dominant tijdens de Grand Prix van Bahrein. De Nederlander won met een ruime voorsprong en viel op door zijn constante rondetijden. Een week later staat de Grand Prix van Saoedi-Arabië op het programma, een circuit waar een andere pikorde wordt verwacht. De snelle straten in Djedda zorgen namelijk weer voor een nieuwe uitdaging.

RacingNews365 blikte met Rudy van Buren vooruit op de aankomende GP. Van Buren is als simcoureur verbonden aan Red Bull en werkt ook intensief samen met Verstappen. Hij wijst een opvallende concurrent aan voor de regerend wereldkampioen.

"Ik denk dat McLaren een beetje in de schaduw staat", vertelt Van Buren. "Als Lando Norris tijdens de kwalificatie in Bahrein geen fout had gemaakt in bocht één, deed hij mee om poleposition. Charles Leclerc was in Q2 ook sneller dan de uiteindelijke poletijd van Max. Voor de kwalificatie zijn er echt wel wat kapers op de kust. Ik vond niet dat je bij Red Bull, Ferrari en McLaren kon zien wie nu echt veel sneller was in een bepaalde sector. De tweede en derde sector in Bahrein bestaan namelijk uit snelle en langzame gedeelten en Lando was in beide sectoren sneller dan Max. Hij knoopte het alleen in de eerste sector niet aan elkaar."

Spannende kwalificatie

Van Buren verwacht dat de kwalificatie in Saoedi-Arabië weer spannend gaat worden. "Die tendens gaan we opnieuw zien. In de kwalificatie zal het heel dicht bij elkaar liggen en in de race is het in Djedda ook moeilijker om het verschil te maken. Je kan moeilijker inhalen door alle hogesnelheidsbochten, dus ik denk niet dat we qua gaten hetzelfde beeld gaan zien als in Bahrein. Qua volgorde van teams vind ik het moeilijk in te schatten. Uiteindelijk gaat er heel veel van de kwalificatie afhangen."

"Het zijn optelsommen", vervolgt Van Buren zijn verhaal. Die in McLaren, naast Ferrari, een grote concurrent voor Verstappen ziet. "Stel dat Lando pole pakt voor Leclerc en Oscar Piastri en je een treintje krijgt in de race. Dan kunnen we er allemaal niet vanuit gaan dat het weer een overwinning voor Red Bull gaat worden. Ik kijk met positieve spanning uit naar de kwalificatie. Ik verwacht dat het echt wel dicht bij elkaar zit en dan heb je alle ingrediënten voor een gave wedstrijd."

Maar waarom wordt Mercedes helemaal niet benoemd? "Niet aanwezig. Ik denk dat ze er nog niet zijn. Ze hebben nu, als je onboard meerijdt, een stabieler platform dan vorig jaar. In ieder geval iets werkbaars, dat hoor je de coureurs ook zeggen. Alleen denk ik dat ze qua performance en downforce nog wel een stukje missen en dat zag je in de kwalificatie (in Bahrein red.). Qua pure snelheid zitten ze niet op het niveau van de drie teams die we net benoemden. Ze hebben echter wel een basis waar je van kan zeggen: 'nu gaan we hier aan sleutelen'."

Van Buren maakt de vergelijking met McLaren, dat vorig jaar een slechte start helemaal wist om te draaien. "McLaren was vorig jaar in Bahrein ook niet vooruit te fikken en later in het jaar pakten ze podiums en deden ze in elk geval mee om polepositions. Het kan wel met de huidige concepten dat zaken ineens op hun plek vallen. Volgens mij was McLaren in Bahrein 1,7 seconde sneller dan vorig jaar in de kwalificatie. En dat was geen optimaal rondje van Lando, anders was het misschien wel 1,8 seconde geweest."

Bekijk hieronder de hele video met Van Buren!

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract