Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Van Buren wint All-Star race bij afwezigheid Verstappen

Helaas duurt het nog even voordat auto- en motorsportfans wereldwijd weer kunnen genieten van actie op het asfalt, maar gelukkig bieden esports momenteel nog enig soelaas. Ook op dat gebied zijn wij Nederlanders erg sterk, zo blijkt maar weer. Zelfs als Verstappen niet mee doet.

All star esports
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © rFactor2

Ook deze zaterdagavond ging het online helemaal los. In navolging van de eerste editie afgelopen weekend stond nu de tweede editie van de All-Star esportsrace op het programma, georganiseerd door The Race. De All-Star werd verreden op de roadcourse van de Indianapolis Motor Speedway.

Het deelnemersveld was sterk, heel sterk, met namen als Nico Hulkenberg, Nyck de Vries, Stoffel Vandoorne, Juan Pablo Montoya, Alexander Rossi, Felix Rosenqvist en nog veel meer professionele coureurs. De deelnemende coureurs hadden tezamen 404 Formule 1-starts, 612 IndyCar-starts en 206 Formule E-starts achter hun naam staan.

In eerste instantie was Max Verstappen de grote publiekstrekker, maar helaas moest hij zaterdagmiddag afzeggen. Ook qua simcoureurs waren de grote namen in groten getale aanwezig, waaronder Nederlandse trots Rudy van Buren en Bono Huis.

Vergeleken met de eerste editie was het format van de zaterdagse raceavond wat omgegooid. Er werden drie voorrondes gereden, twee races voor alleen professionele coureurs en één race voor de simcoureurs. De top vijf van elke race ging door naar de finale. Vervolgens werden er via een kwalificatierace nog vijf startplekken voor de finale verdeeld onder de vijf snelste professionele coureurs, die zich nog niet hadden geplaatst voor de finale.

Het gevolg: een grote finale met de vijftien beste professionele coureurs en de vijf beste simcoureurs, die na een nieuwe kwalificatiesessie in de volgorde hieronder aan de start van de finale verschenen.

Tekst gaat verder onder de tabel

Startgrid finale All-Star esportsrace

Nr. Coureur Prof / Sim
1. Kevin Siggy Sim
2. Sebastian Job Sim
3. Rudy van Buren Sim / Prof
4. Felix Rosenqvist Prof
5. Nuno Pinto Sim
6. Erhan Jajovski Sim
7. Risto Kappet Sim
8. Dani Juncadella Prof
9. Philipp Eng Prof
10. Nicki Thiim Prof
11. James Baldwin Prof
12. Stoffel Vandoorne Prof
13. Wolfgang Reip Prof
14. Ross Gunn Prof
15. Charlie Eastwood Prof
16. Neel Jani Prof
17. James Davidson Prof
18. Maximilian Guenther Prof
19. Bradley Smith Prof
20. Tom Dillman Prof

Kevin Siggy startte de race van poleposition, gevolgd door Sebastian Job en Rudy van Buren. De Nederlander maakte een goede start en wist meteen door te stoten naar de tweede plaats, achter Siggy.

Al aan het begin van ronde twee wist Van Buren via de slipstream op het virtuele circuit van Indianapolis de leiding te grijpen van de Sloveen Siggy, terwijl er langzaam maar zeker een kopgroep ontstond van vier simcoureurs: Van Buren, Siggy, Pinto en Job.

Achter het viertal reed namelijk de beste professionele coureur, IndyCar-coureur Felix Rosenqvist, die het tempo niet kon volgen, waardoor de leiders langzaam aan de horizon verdwenen.

De Nederlandse raceleider profiteerde halverwege de race van gekibbel tussen zijn achtervolgers en wist het gat naar nummer twee Siggy te vergroten naar anderhalve seconde. Met nog zes ronden op de teller leek het duidelijk dat de overwinning naar ofwel Van Buren of zijn Sloveense concurrent zou gaan.

Maar tot een echt gevecht kwam het niet. Van Buren was te sterk voor zijn simconcurrentie en won met overmacht. Siggy werd tweede, Pinto derde. De beste professionele coureur, Juncadella, eindigde op plek vier, gevolgd door zijn collega profcoureur Rosenqvist.

Eindstand All Star-race

Nr. Coureur Prof / Sim
1. Van Buren Sim / Prof
2. Siggy Sim
3. Pinto Sim
4. Juncadella Prof
5. Rosenqvist Prof

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst