Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Van de Grint zet vraagtekens bij Red Bull: "Ik vind het niet zo correct"

De kogel is door de kerk: Daniel Ricciardo is per direct zijn zitje bij Visa Cash App RB (RB) kwijt aan Liam Lawson. Kees van de Grint, voormalig bandeningenieur, stelt in een interview met RacingNews365 dat de Australiër wel een mooier afscheid had verdiend.

Ricciardo Singapore
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het hing al een tijdje in de lucht en is nu bevestigd: Daniel Ricciardo is per direct zijn zitje bij RB kwijt. De Australiër wordt vervangen door Liam Lawson, die vanaf de Grand Prix van de Verenigde Staten in actie komt. In Singapore werd stiekem al wel duidelijk dat Ricciardo zijn laatste race afwerkte, vooral door een emotioneel interview na afloop. Kees van de Grint vindt in een interview met RacingNews365 dat Red Bull het beter had kunnen oplossen.

"Ja, ik vind dat ze daar beter mee om hadden kunnen gaan", vertelt Van de Grint. "Ze hadden vorige week of afgelopen weekend beter kunnen zeggen dat dit zijn laatste race was. Toon de man met een pitbord en maak er een beetje een ceremonie van. Er is niets ergers in het leven dan onzekerheid. Ze hadden hem vooraf of na afloop kunnen eren. Maar goed, het is de Formule 1 en daar verdient niet altijd alles de schoonheidsprijs."

Maar is het op basis van de prestaties wel terecht dat Ricciardo gedurende het seizoen aan de kant wordt geschoven? "Dat vind ik niet. Ik haal oude koeien uit de sloot, maar dan kom ik ook op Nyck de Vries en Logan Sargeant terug. Je begint aan iets met iemand en dan doe je dat samen tot het einde van het seizoen. Dan zeg je, het heeft niet gebracht wat we ervan verwacht hadden en dat moet die rijder ook accepteren. Ik kan namelijk niet zeggen dat Ricciardo het geweldig of naar verwachting gedaan heeft. Dat was met Sargeant ook niet. Maar je begint aan iets, ook met Nyck, en dan vind ik het niet zo correct."

Deadline

Wel wijst Van de Grint naar de deadline van Lawson, die over een clausule in zijn Red Bull-contract beschikt. Wist Lawson in september niet of hij een Red Bull-stoeltje zou hebben, mocht hij om zich heen gaan kijken. "Als je aan het einde van het seizoen tegen Daniel zegt dat dit het voor hem was, kan je hem achter de schermen een beetje voorbereiden. Dan is dat prima. Maar om nu zo te handelen, ik vind dat je dat anders had moeten doen. Het is niet anders. Zij zitten ook, en je kan een klein beetje vraagtekens zetten bij het management, met de bekendmaking van Lawson. Dat moet voor het einde van de maand. Red Bull zit zo in een dwangpositie, maar dat had je intern anders kunnen oplossen."

Lawson mag zijn kunsten dus gaan vertonen vanaf de Grand Prix van de Verenigde Staten. Op de vraag of Lawson misschien ook voor een Red Bull-zitje in 2025 wordt geëvalueerd, stelt Van de Grint dat hij zich daar in kan vinden. "Dat kan heel goed zijn en zou ook verstandig zijn. Maar nogmaals, ik denk dat je dat ook iets anders had kunnen en moeten managen. Misschien zie je een beetje hoe hoog de nood is door het huidige verloop. Je kan moeilijk Sergio Perez terugzetten naar VCARB. Het moet alleen ook nog blijken hoe Lawson het gaat doen. Hij is vorig jaar goed ingevallen, maar de tweede man achter Max Verstappen zijn is iets heel anders dan goed invallen. Red Bull heeft op dat vlak misschien wel een probleem, wat ze zelf ook erkennen. Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Het is wel moeilijk, want het gat tussen een coureur en Verstappen is heel erg groot."

Profiteer tijdelijk van deze online live casino welkomstbonus en claim jouw gratis €50 aan free spins als je €25 of meer inzet.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo per direct aan de kant gezet bij RB