Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Van der Garde: "Red Bull en Honda hebben een mega stap gezet"

Het Formule 1-seizoen 2021 is er een om door een ringetje te halen. Max Verstappen en Lewis Hamilton zijn verwikkeld in een waanzinnig titelgevecht. RacingNews365 sprak uitgebreid met voormalig F1-coureur Giedo van der Garde over het seizoen en Verstappen versus Hamilton.

Verstappen Austria
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het Formule 1-seizoen is halverwege en de coureurs en teams genieten van een korte zomerpauze, alvorens het seizoen in rap tempo verder gaat. Liefst drie tripple headers staan er achter elkaar op de kalender. Met Max Verstappen versus Lewis Hamilton en de strijd tussen Red Bull en Mercedes heeft dit seizoen alles in zich om de geschiedenisboeken in te gaan als het spannendste seizoen in tien jaar tijd.

RacingNews365 blikt in de komende dagen uitgebreid terug met diverse coureurs en kenners. Ditmaal met Giedo van der Garde.

Giedo, wat vind je tot op heden van het seizoen en geniet je van de titelstrijd?

Voor de kijker is het een waanzinnig seizoen tot op heden. Het is erg spannend en Max en Lewis staan nog maar 8 punten uit elkaar. De een heeft wat meer mazzel gehad, de ander meer pech. Dat hoort ook bij het racen. Voor ons als kijker is het een geweldig mooi gevecht, waarbij je ziet dat dit de twee beste coureurs zijn van het veld.

Ben je verrast door de ontwikkeling die Max Verstappen doormaakt? Zowel op als naast de baan?

Max is super volwassen. Je ziet gewoon dat hij nu een auto heeft om mee te strijden en daardoor kan die laten zien hoe goed hij is. Max heeft links en rechts wel pech gehad met bepaalde momenten, maar daar kan je niets aan doen. Dat hoort bij de sport, maar is wel zonde.

Hij heeft nu de kans om mee te strijden, overwinning te pakken en daar was hij al lang naar op zoek. Nu heeft hij de kans.

Je haalt zelf de pech van Max en het geluk van Lewis al aan. Gaat dat uiteindelijk het verschil maken? Ze spelen immers een grote rol in deze spannende titelstrijd.

Natuurlijk, maar we moeten nog maar zien hoe dat verloopt. Het is ook de vraag hoe de coureurs aan het einde van het seizoen, als het gat dan nog maar een paar punten is, met elkaar omgaan.

Hoe de gevechten dan verlopen, wie op welk circuit de punten pakt en wie het beste omgaat met de druk. Ik denk dat we een onwijs mooie tweede seizoenshelft gaan krijgen en dat het spannend blijft tot de laatste race.

Tussen Red Bull en Mercedes is het stuivertje wisselen aan kop. Mercedes was sterker in Portugal en Spanje, maar toen sloeg Red Bull terug. In Hongarije was Mercedes weer sneller. Gaat dit het hele seizoen zo door?

Het lijk erop dat ze steeds verschillende updates meenemen die het verschil maken. De ene race is het Mercedes, de andere race Red Bull. Dat is iedere keer het verschil dat je ziet. In Hongarije was Mercedes sterker, maar het schommelt heen en weer. Dat maakt het natuurlijk ontzettend spannend. Zowel voor de coureurs, de ontwikkeling, de rijders en de kijkers. De fabrieken zijn nu twee weken dicht, dus ze mogen niets ontwikkelen. Ik ben onwijs benieuwd hoe dat in de tweede seizoenshelft verloopt.

Mercedes was heer en meester in de voorbije jaren, zo ook in 2020. Ben je verrast dat Red Bull en Honda er dit seizoen ineens wel stonden?

Je wist wel dat ze een stap zouden zetten. Waar ze een mega stap hebben gezet is met de regelgeving omtrent de nieuwe vloer, daar heeft Mercedes heel veel moeite mee gehad al direct vanaf het begin. Red Bull heeft een hele goede auto neergezet direct bij de start van het seizoen en Honda heeft een mega upgrade gebracht. Ze hebben een super job gedaan en een goede auto en motor neergezet hebben voor Max.

Wat vind je van de bikkelharde strijd tussen Mercedes en Red Bull, die ook buiten de baan plaatsvindt?

Dat hoort erbij. Ze pushen maximaal tot de limiet. Ze pushen elkaar, ze pushen het in de media. Het gaat ver, erg ver, zelfs met advocaten erbij. Dat is de Formule 1, dat is soms een politiek verhaal en ik kan erover meepraten. Ze proberen elkaar steeds uit de tent te lokken.

In deel twee van het interview met Giedo van der Garde, belichten we ook diverse mee-en tegenvallers, blikken we vooruit op de twee seizoenshelft en de ontbranding van de titelstrijd.

Interviews RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull