Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
vr 26 mrt - zo 28 mrt
Quali za 27 mrt
Race zo 28 mrt
ita
vr 16 apr - zo 18 apr
Quali za 17 apr
Race zo 18 apr
bhr
Fallback flag
vr 30 apr - zo 02 mei
Quali za 01 mei
Race zo 02 mei
ita
esp
vr 07 mei - zo 09 mei
Quali za 08 mei
Race zo 09 mei
Fallback flag
mco
do 20 mei - zo 23 mei
Quali za 22 mei
Race zo 23 mei
esp
aze
vr 04 jun - zo 06 jun
Quali za 05 jun
Race zo 06 jun
mco
can
vr 11 jun - zo 13 jun
Quali za 12 jun
Race zo 13 jun
aze
fra
vr 25 jun - zo 27 jun
Quali za 26 jun
Race zo 27 jun
can
aut
vr 02 jul - zo 04 jul
Quali za 03 jul
Race zo 04 jul
fra
gbr
vr 16 jul - zo 18 jul
Quali za 17 jul
Race zo 18 jul
aut
hun
vr 30 jul - zo 01 aug
Quali za 31 jul
Race zo 01 aug
gbr
bel
vr 27 aug - zo 29 aug
Quali za 28 aug
Race zo 29 aug
hun
nld
vr 03 sep - zo 05 sep
Quali za 04 sep
Race zo 05 sep
bel
ita
vr 10 sep - zo 12 sep
Quali za 11 sep
Race zo 12 sep
nld
rus
vr 24 sep - zo 26 sep
Quali za 25 sep
Race zo 26 sep
ita
sgp
vr 01 okt - zo 03 okt
Quali za 02 okt
Race zo 03 okt
rus
jpn
vr 08 okt - zo 10 okt
Quali za 09 okt
Race zo 10 okt
sgp
usa
vr 22 okt - zo 24 okt
Quali za 23 okt
Race zo 24 okt
jpn
mex
vr 29 okt - zo 31 okt
Quali za 30 okt
Race zo 31 okt
usa
bra
vr 05 nov - zo 07 nov
Quali za 06 nov
Race zo 07 nov
mex
aus
vr 19 nov - zo 21 nov
Quali za 20 nov
Race zo 21 nov
bra
sau
vr 03 dec - zo 05 dec
Quali za 04 dec
Race zo 05 dec
aus
are
za 11 dec - zo 12 dec
Quali zo 12 dec
Race zo 12 dec
sau
Start GP Bahrein
Dagen
Uur
Min.
Sec.
Formule 1 2020

Van der Zande: "Van kritiek wordt Verstappen alleen maar beter"

Maakte Max Verstappen nou wel of geen fout, was het zijn team die schuldig was aan zijn spin in Turkije, of kon de Nederlander er simpelweg niks aan doen. Ongeacht het antwoord op die vraag kreeg Verstappen veel kritiek te verduren, maar volgens Renger van der Zande is het juist goed dat de Red Bull-coureur eens wat kritiek te verwerken krijgt.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De afgelopen seizoenen is Max Verstappen enorm gegroeid. Hij is op het oog volwassener en geduldiger geworden, maar in Turkije leken we toch weer wat van de oude, onstuimige coureur te zien toen hij in zijn jacht op de Grand Prix-overwinning een fout maakte achter Sergio Perez.

RacingNews365 vroeg Renger van der Zande of die kritiek aan het adres van de Nederlander terecht was of niet, maar dat is volgens hem niet belangrijk. Wat wel belangrijk is, is dat Verstappen ook eens kritisch wordt bekeken. Dat doet de Nederlander volgens hem alleen maar goed.

"Ik vind het helemaal niet erg als Max kritiek krijgt. Vooral in Nederland wordt hij vaak de hemel in geprezen. Dan is het niet erg als er ook eens kritisch naar hem wordt gekeken. We kijken ook kritisch naar Lewis Hamilton en ook hij een hele grote geworden."

Want met kritiek te verduren krijgen en daar goed mee weten om te gaan, is ook een talent op zich, weet Van der Zande. "Ik denk dat je alleen maar beter wordt van kritisch naar jezelf kijken en kritisch kijken waar het beter kan. Formule 1 is een publiekssport en de mensen leven mee, en in dit specifieke geval leven ze op kritische wijze mee."

"Dat hoort er nou eenmaal bij", vervolgt hij. Ik ga er vanuit dat Max daar ook gewoon goed mee omgaat", denkt de endurance-coureur, die tijdens de Grand Prix van Turkije genoot van de 'perfecte' Hamilton. Hij was wel foutloos.

"Het is lastig om te zeggen hoe Hamilton het in die Red Bull zou doen, maar ik weet wel dat Lewis nagenoeg geen fouten maakt. Bij Max gebeurt dat zo nu en dan nog, maar dat heeft ook te maken met het feit dat hij misschien wat extra laat moet remmen om in de buurt van die Mercedes-coureurs te komen."

"Dan sluipt er al wat sneller een foutje in. Aan de andere kant denk ik dat Max nog steeds veel kan groeien om uiteindelijk op het niveau van Hamilton te komen", aldus Van der Zande, die zag dat het niveau van de zevenvoudig wereldkampioen in Istanbul onnavolgbaar hoog lag.

"Hij gaf gewoon rijles aan de rest van het veld. Het is ongelooflijk hoe goed die man is. Het knappe aan het verhaal is - ook al zit hij in de snelste auto en heeft hij de meeste ervaring - hij weet het altijd naar zich toe te trekken. Dat is gewoon heel knap."

Hamilton is en was gewoon foutloos, zo benadrukt hij. "Waar je toch anderen fouten ziet maken gedurende een seizoen of gedurende een moeilijke wedstrijd, dan komt hij altijd weer bovendrijven. Als het geen overwinning is, dan eindigt hij wel in de top drie. Er af gaan en crashen zit er bij hem niet meer bij. Hij is een geslepen diamant, waardoor hij wat mij betreft met kop en schouders boven de rest uitsteekt."

Reed Verstappen nou echt zo'n slechte race in Turkije of is alle kritiek overdreven? Alles over de Turkse Grand Prix in de nieuwste editie van de Formule 1-podcast van RacingNews365, die hieronder te beluisteren is.

RacingNews365 staat niet stil. In enkele jaren tijd groeide deze website uit tot hét nummer één Formule 1-platform van Nederland met miljoenen bezoekers, maar nu is het tijd om de rest van de wereld te veroveren. Na maanden van zorgvuldige voorbereiding hebben we nu ook een Engelstalige website gelanceerd.

Bezoek de Engelstalige website!

15 reacties