© F1.com

Nieuwsoverzicht

Vandaag twee jaar geleden: Jules Bianchi overleden aan gevolgen horror crash

17 jul. 2017 19:25 Rik Alkema 0 reacties
Vandaag is het alweer twee jaar geleden dat de Fransman Jules Bianchi op 25-jarige leeftijd overleed. Na een verschrikkelijk ongeluk tijdens de Grand Prix van Japan in 2014, lag Bianchi maandenlang in coma. Na maanden van onzekerheid bracht de familie van Bianchi op 18 juli 2015 naar buiten dat Bianchi een dag eerder was overleden in het ziekenhuis in Nice.

Crash tijdens GP van Japan 2014 kost Jules Bianchi het leven

Het fatale ongeluk van Bianchi betekende het eerste slachtoffer dat de Formule 1 kende sinds de dood van Ayrton Senna in 1994, twintig jaar eerder. Net als het ongeluk van Senna deed ook het ongeluk van Bianchi veel stof opwaaien. Omdat Bianchi door zwaar hoofdletsel overleed, was er kritiek op de open cockpit van de Formule 1. Was de cockpit dicht of beschermd, dan had Bianchi het overleefd, zo was de lezing.

Twee jaar na de dood van Bianchi is de FIA nog altijd bezig om cockpitbescherming in te voeren. In eerste instantie zou de Halo zijn intrede maken, maar dat idee werd van tafel geworpen. Afgelopen weekend testte de FIA daarom een alternatief, het 'shield', maar ook hier zijn de meningen sterk over verdeeld.

Cockpitbescherming of niet, het feit blijft dat de Formule 1 op die bewuste dag een talentvolle coureur verloor. In hetzelfde jaar, tijdens de Grand Prix van Monaco, scoorde Bianchi nog de eerste punten voor het team van Marussia ooit door zeer knap als negende te eindigen.

Het talent van Bianchi zal echter voor altijd onontdekt blijven door het verschrikkelijke ongeluk in Japan. Bekijk hieronder een eerbetoon aan de talentvolle Fransman, die helaas veel te vroeg overleed.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen