Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Stoffel Vandoorne

Vandoorne begint aan prachtig nieuw raceavontuur met Peugeot

Stoffel Vandoorne, momenteel reservecoureur voor Aston Martin, maar ook voor Peugeot, zal in 2024 aan de slag gaan als fulltime coureur voor het team in het World Endurance Championship.

Stoffel Vandoorne benoemd tot coureur voor Team Peugeot Total Energies voor seizoen 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Peugeot

Stoffel Vandoorne, dit jaar naast zijn racezitje in de Formule E ook reservecoureur voor Aston Martin in F1 en voor Peugeot Sport in het World Endurance Championship, is officieel benoemd tot coureur voor Team Peugeot TotalEnergies voor het FIA World Endurance Championship-seizoen 2024. De 31-jarige Belgische coureur neemt dan plaats achter het stuur van een Peugeot 9X8.

De FIA Formula E-wereldkampioen van 2022 maakte in 2019 zijn debuut in het Endurance-racen. Dat deed hij in de LMP1-klasse met SMP Racing. In 2021 nam hij met JOTA deel in de LMP2-klasse. Stoffel Vandoorne – ook coureur van DS Penske (Formula E), wat onderdeel is van de Stellantis Motorsport-groep waartoe ook Team Peugeot behoort – kent dankzij eerdere circuittests en simulatorsessies met het team zijn toekomstige teamgenoten en de technische staf al goed. Ook de Peugeot 9X8 waarmee hij over een aantal maanden deelneemt aan het FIA WEC is geen onbekende voor hem. Afgelopen weekend reed Vandoorne al met de auto in de 6 Uur van Fuji, waar hij inviel voor de geblesseerde Nico Müller.

Met de officiële aanstelling van Stoffel Vandoorne kiest Team Peugeot TotalEnergies voor consistentie en stabiliteit, met maar één doel voor ogen: het komende seizoen vechten voor de winst in de felbevochten Hypercar-klasse, waaraan niet minder dan tien fabrikanten deelnemen. Vandoorne maakt zijn debuut als coureur van het team tijdens de eerste FIA WEC-race van het komende seizoen; die vindt plaats op 2 maart 2024 in Qatar. Daarna volgen de andere zeven rondes van het seizoen, met als hoogtepunt de 24 Uur van Le Mans op 15 en 16 juni 2024.

Stoffel Vandoorne: "Ik ben echt blij dat ik nu officieel coureur voor het seizoen 2024 ben. Ik vind het FIA WEC altijd geweldig en ken het al van mijn deelnames in 2019 en 2021. Ik had als doel om terug te keren naar het kampioenschap. Die ambitie is nog groter nu dat kan in de Hypercar-klasse, waaraan zo veel autofabrikanten deelnemen. Het is fantastisch om de kans te krijgen om voor de winst te strijden tijdens de 24 Uur van Le Mans. Het is een droom voor veel coureurs. Ik ben blij dat ik onderdeel ben van dit team en kan niet wachten om een start te maken met Peugeot."

Het is niet duidelijk of dit betekent dat Vandoorne volgend jaar ook terugkeert als reserve van Aston Martin F1. In de Formule E-klasse is hij in 2024 nog wel actief.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Gedecideerd over eigen toekomst: "Wolff weet dat ook"