Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Vasseur duikt in underdogrol voor GP Japan: "Alleen dan kunnen we Red Bull verslaan"

Ferrari pakte een 1-2'tje in Australië en zou dat natuurlijk maar al te graag opnieuw bewerkstelligen in Japan. Teambaas Fred Vasseur weet echter wel dat het een lastig verhaal gaat worden.

Vasseur
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Australië werd een groot succes voor Ferrari. Max Verstappen viel na een paar rondjes uit, waarna Carlos Sainz dominant naar de overwinning reed. Charles Leclerc maakte het feestje compleet door tweede te worden en het gat naar Verstappen bijna te dichten in het WK. Het verschil is nog maar vier punten. Ferrari-teambaas Fred Vasseur stelt dat het vertrouwen van Ferrari gegroeid is richting de Grand Prix van Japan.

"We gaan met een goed gevoel naar Japan door ons 1-2'tje in Australië", vertelt Vasseur. "Dat winnende gevoel zorgt er alleen maar voor dat we nog harder werken om het zo snel mogelijk weer te bewerkstelligen. Het Suzuka Circuit is een bijzonder zware test voor de auto's en coureurs en daarom is het zo populair onder hen."

Vasseur weet dat een nieuwe zege geen zekerheidje is. "We denken dat we een competitief pakket hebben, maar we weten ook dat we perfect werk moeten leveren om onze rivalen te verslaan. Zoals altijd zou het weer een rol kunnen spelen in Japan, zeker nu we voor de eerste keer in het vroege voorjaar op Suzuka racen. We hebben ons in de fabriek al voorbereid op deze mogelijkheid en we zijn vastbesloten om vooraan mee te doen."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'