Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Vd Garde looft mentaal sterke Verstappen: "Werkt voor hem juist positief"

Max Verstappen straalt soms uit dat hij op geen enkele manier druk ervaart in zijn titelstrijd met Lewis Hamilton. Niet alleen door dat als zodanig ook te benoemen, maar ook door dat aan te tonen met zijn prestaties op de baan. Dat hij geen druk zou ervaren, dat is echter een misvatting, zo is Giedo van der Garde van mening.

Verstappen Max
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts

Op de Formule 1-circuits zien we een prachtig titelgevecht tussen de twee allerbeste Formule 1-coureurs van dit moment. Natuurlijk spelen de kwaliteiten als topcoureurs van Lewis Hamilton en Max Verstappen in die strijd een belangrijke rol. Maar het is zeker niet het enige dat een rol van betekenis speelt. Lewis Hamilton heeft weleens geroepen dat hij op het moment dat het er echt op aankomt voordeel heeft van zijn ervaring in het meestrijden om de wereldtitel, ook al kwam hij daar later weer op terug.

Dat het mentale aspect om de hoek komt kijken, is echter wel zeker. Steeds meer zelfs, zo vermoedt voormalig Formule 1-coureur en kartrekker bij Racing Team Nederland, Giedo van der Garde. "Natuurlijk, als ze straks aan het einde nog steeds dichtbij elkaar staan, komt daar een stukje ervaring bij kijken om te proberen die titel in de wacht te slepen. Want hoe ga je met die druk om? Lewis heeft daarin natuurlijk wel een voordeel, omdat hij al zeven wereldtitels heeft behaald en Max nog nooit een titel heeft gewonnen."

"Max gaat een bepaalde druk voelen die hij waarschijnlijk nog nooit gevoeld heeft", vervolgt Van der Garde in gesprek met RacingNews365, om vervolgens aan te geven dat dat niet iets negatiefs hoeft te zijn: "Maar aan de andere kant, met wat ik heb gezien in Zandvoort, waar natuurlijk iedereen van hem een overwinning verwachtte, voorzie ik op dat vlak geen issues. Hij reed in Zandvoort de sterren van de hemel", zo looft de voormalig Caterham-coureur zijn landgenoot. "Hij was in Zandvoort zó ontzettend sterk, ondanks die druk."

Ondanks die druk, of misschien wel dankzij die torenhoge verwachtingen? En voelt Verstappen überhaupt druk? Hij doet het immers zo vaak voorkomen alsof dat niet zo is, niet zelden door dat gewoon recht voor zijn raap te roepen. Zover wil Vd Garde echter niet gaan: "Jawel, jawel, ook Verstappen voelt druk."

"Maar druk kan dus ook goed zijn. Dat kan je ook omzetten in een goed resultaat en dat heeft iedereen ook nodig. Verstappen liet dat zien in Nederland. Iedereen stond daar voor hem, in het oranje, maar hij presteerde uitermate goed. Soms werkt druk negatief, soms uitermate positief, en bij hem dus vooral positief."

Ook interessant:

Niet Hamilton maar Verstappen de grote winnaar in Rusland

In de nieuwste RN365-podcast wordt de knotsgekke Russische GP uitvoerig besproken. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk concluderen dat Max Verstappen en niet Lewis Hamilton de grote winnaar was in Sotsji. Luister de podcast hieronder.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen Verstappen neemt wereldbeker in ontvangst: "Hoop niet dat het hier stopt"