Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Verliest Hamilton zege? Wedstrijdleiding onderzoekt pitincident

Raakt Lewis Hamilton zijn felbevochten zege in de Grand Prix van Duitsland alsnog kwijt? De wedstrijdleiding is een onderzoek gestart naar aanleiding van het incident rond de pitstraatingang. Tijdens de Safety Car-fase wilde Hamilton binnenkomen, om op het allerlaatste moment terug te sturen naar de baan - daarbij moest de Mercedes over het gras.

De meest geringe straf, een tijdpenalty van vijf seconden, zou al volstaan om Hamilton de zege af te nemen. Teammaat Valtteri Bottas kwam immers vierenhalve seconde achter de Brit over de eindstreep. Tien strafseconden zouden Hamilton van het podium afwerpen, waardoor Max Verstappen naar een derde plaats klimt.

Hamilton had na stil te zijn gevallen tijdens de kwalificatie genoegen moeten nemen met een veertiende startpositie, waarvandaan hij zich terug wist te knokken naar de leiding. Het uitvallen van Sebastian Vettel was daarvoor wel benodigd: de grote concurrent van Hamilton leek met de zege aan de haal te gaan, tot hij vijftien rondjes voor het einde bij de Sachs-bocht zich verremde en van de baan schoot.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!
Viaplay
x
GP Hongarije Mogelijk code rood en extreme hitte tijdens GP Hongarije