© Mercedes F1

Nieuwsoverzicht

Verliest Hamilton zege? Wedstrijdleiding onderzoekt pitincident

22 jul. 2018 18:12 René Oudman 6 reacties
Raakt Lewis Hamilton zijn felbevochten zege in de Grand Prix van Duitsland alsnog kwijt? De wedstrijdleiding is een onderzoek gestart naar aanleiding van het incident rond de pitstraatingang. Tijdens de Safety Car-fase wilde Hamilton binnenkomen, om op het allerlaatste moment terug te sturen naar de baan - daarbij moest de Mercedes over het gras.

De meest geringe straf, een tijdpenalty van vijf seconden, zou al volstaan om Hamilton de zege af te nemen. Teammaat Valtteri Bottas kwam immers vierenhalve seconde achter de Brit over de eindstreep. Tien strafseconden zouden Hamilton van het podium afwerpen, waardoor Max Verstappen naar een derde plaats klimt.

Hamilton had na stil te zijn gevallen tijdens de kwalificatie genoegen moeten nemen met een veertiende startpositie, waarvandaan hij zich terug wist te knokken naar de leiding. Het uitvallen van Sebastian Vettel was daarvoor wel benodigd: de grote concurrent van Hamilton leek met de zege aan de haal te gaan, tot hij vijftien rondjes voor het einde bij de Sachs-bocht zich verremde en van de baan schoot.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen