Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Vermeulen hint op meer Ferrari GT3-tests voor Verstappen

Als het aan DTM-coureur Thierry Vermeulen ligt, stapt Max Verstappen vaker in zijn Ferrari 296 DTM-bolide. Zijn input en hulp is voor de jonge coureur naar eigen zeggen van onschatbare waarde.

Vermeulen DTM
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Eind vorig jaar zagen we Max Verstappen opeens achter het stuur van de Ferrari 296 GT3-bolide van Thierry Vermeulen zitten, waarmee de coureur uitkomt in de DTM. Verstappen stapte op het Portugese circuit van Portimao in om zowel Vermeulen als het team Emil Frey Racing een eindje op weg te helpen met zijn inzichten.

En dat smaakt als het aan Vermeulen, zoon van Verstappens manager Raymond Vermeulen ligt, naar meer. "Die test met Emil Frey en Max zelf heeft ons veel vertrouwen gegeven en tijdens de eerste meters op Misano daarna hebben we meteen een positieve stap gezet", aldus Vermeulen in gesprek met Motorsport.

De feedback van Verstappen is waardevol en dus hoopt Vermeulen op meer van dat soort gezamenlijke testmomenten. "Max houdt van de GT3's en helpt graag met dit project. We maken plannen, maar we weten natuurlijk ook hoe druk hij het heeft met de volle F1-kalender. Het is moeilijk om tijd te vinden, maar er zullen zeker meer testdagen volgen."

Verstappen kan hem op het circuit zo terzijde staan, maar ook als ze ver van elkaar verwijderd zijn, is Verstappen als hulplijn beschikbaar. "Hij volgt sowieso graag GT3-races en tijdens het weekend houden we contact zoals vrienden dat doen. Ook dan is hij een geweldige hulp als het gaat over bijvoorbeeld de afstelling van de auto of over het rijden zelf. In die kleine dingen helpt het om zijn perspectief te zien. Het is geweldig om op die manier iemand te hebben op wie je tijdens weekenden kunt vertrouwen."

Ook interessant:

Verstappen begon dit F1-seizoen als de grote favoriet. Een 4e wereldtitel zou eenvoudig worden gewonnen, zo dacht men. Maar hoe anders is dat nu? Coronel, Dimmers en Mosterdijk geven antwoord in de nieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast.

Of als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"