Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 2

Verschoor pakt sensationele F2-pole in Monaco

Richard Verschoor heeft op knappe wijze poleposition gepakt voor de hoofdrace in de Formule 2 in Monaco op zondag. Het is ook gelijk zijn eerste poleposition in de hoogste opstapklasse voor de Formule 1.

Verschoor 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Trident Team

De kwalificatie in Monaco in de Formule 2 werd in twee groepen afgewerkt, omdat het anders te druk zou worden op het smalle stratencircuit. Richard Verschoor zat in de eerste groep en was daarin de snelste met een tijd van 1:21.283. Hij was onder meer sneller dan Red Bull-junior Isack Hadjar en supertalent Andrea Kimi Antonelli.

In groep twee zaten andere grote namen, waaronder kampioenschapsleider Zane Maloney en de nummer vijf van vorig jaar, Victor Martins. De Fransman kwam nog het dichtste in de buurt van de tijd van Verschoor, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven.

Op de zaterdag in de sprintrace moet Verschoor vanaf de tiende plek starten, omdat dan het reversed grid-principe geldt. Maar op de zondag start hij vanaf de beste startpositie en heeft dus kans om een zeer mooie zege aan zijn palmares toe te voegen.

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"