Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen begint met derde tijd in Australië, Hamilton snelste

Lewis Hamilton heeft in de eerste vrije training van het jaar de snelste tijd genoteerd. Max Verstappen sloot achter diens teamgenoot aan op de derde plaats.

Als om 02:00u Nederlandse tijd de lampen aan het eind van de pitstraat op groen springen, duikt direct het merendeel van de coureurs het circuit op voor een verkenningsronde. Het duurt echter ruim twintig minuten voordat de eerste tijd van 2018 op de klokken staan. Het is Sergey Sirotkin die opent met 1:32.057. Onder aanvoering van Red Bull-coureur Daniel Ricciardo worden de rondetijden vervolgens steeds verder naar beneden gebracht. Alle drie de topteams staan op enig moment wel even bovenaan de tijdenlijst. Het is echter de 1:24.531 van Lewis Hamilton die op de helft van de sessie geldt als snelste tijd.

Op datzelfde moment zijn er twee coureurs zonder tijd, te weten Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne. Uitlaatproblemen houden de oranje bolides langer binnen dan goed voor ze is. Pas met nog twintig minuten te gaan, noteert Alonso zijn eerste tijd. Max Verstappen zit er direct en de hele sessie goed bij. Met de snelste tijd die hij rijdt op de ultrasofts handhaaft hij zich vrijwel de hele tijd in de top drie, direct achter de Mercedessen. Hij rijdt die tijd al vroeg in de sessie, waarna hij zich in het tweede deel bezig houdt met runs op de hardere supersofts. Mercedes beperkt zich in de bandenkeuze in de eerste vrije training tot de ultrasofts. Daarmee nestelen respectievelijk Lewis Hamilton en Valtteri Bottas zich bovenaan de tijdenlijst. Verstappen volgt op zeven tiende van de wereldkampioen, gevolgd door Kimi Raikkonen, Sebastian Vettel en teamgenoot Daniel Ricciardo.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'