Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen: "Als ik daar niet meer boos om word, dan ben ik niet meer geïnteresseerd in F1"

Max Verstappen is soms wel eens gefrustreerd op de radio als hij in zijn F1-bolide zit, maar volgens de Nederlander is het niet meer dan logisch dat dat soms zo gaat. Als hij niet meer gepikeerd raakt als het tegenzit, dan zou dat betekenen dat hij zijn interesse in de sport is verloren.

Helmut Marko onthulde recent dat Yuki Tsunoda samenwerkt met een psycholoog, omdat de jonge Japanner op de teamradio nog wel eens uit zijn plaat kan gaan. Max Verstappen is ook niet altijd de rust zelve als hij in zijn Formule 1-bolide zit, maar als hij wordt gevraagd naar een eventuele samenwerking met een psycholoog, zegt hij dat dat voor hem niets is.

"Nee. Ik heb met niemand gewerkt. Natuurlijk kijk je door de jaren heen wel terug op wat je beter kan doen. Het helpt het team niet als je heel boos terugkeert in de garage tijdens een trainingsessie of iets dergelijks, want dan wordt iedereen nerveus en dat is naar mijn inziens niet bevorderlijk voor de algemene prestaties."

Verstappen: "Dan ben ik niet meer geïnteresseerd in de sport"

Verstappen erkent dat hij zich ook wel eens laat gaan, maar dat heeft geen negatieve invloed, benadrukt hij. Bovendien wordt hij alleen boos op momenten dat het ook echt mis gaat. "Natuurlijk word ik soms nog steeds wel een beetje boos via de radio. Ik denk niet dat dat invloed heeft op de prestaties, maar dat gebeurt meer op de momenten dat iets niet goed gaat, iets slecht wordt uitgevoerd of als ik een probleem heb met mijn bolide."

"En als de dag komt dat ik om dat soort dingen niet meer boos word, dan denk ik dat ik niet meer geïnteresseerd ben in de sport. Ik word tijdens een raceweekend om dat soort dingen dus soms boos, omdat ik geef om mijn prestaties en wat ik laat zien. Dat ik boos word heeft echter geen invloed op mijn prestaties tijdens de race."

"Je probeert zo kalm mogelijk te blijven tijdens een weekend. De ene persoon is wat kalmer dan de andere persoon, die misschien wat explosiever is. Zo gaat dat, maar je kan er altijd aan werken."

Ook interessant:

De Red Bull Ring onder de loep, Giedo van der Garde over de kansen van de coureurs en Verstappen met het ultieme doel op het thuiscircuit van zijn team: in onderstaande video zie je alles wat jij moet weten voor het Grand Prix-weekend in Oostenrijk! Daarnaast maak je kans op GP-tickets...

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken