Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen bedankt Perez: "Zonder hem was het niet gelukt"

Max Verstappen won afgelopen zondag de Grand Prix van Abu Dhabi en daarmee het wereldkampioenschap Formule 1. Teamgenoot Sergio Perez wist Lewis Hamilton één ronde lang op te houden en dat was volgens de Nederlander cruciaal voor de winst.

Perez Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool/Getty Images

Sergio Perez liet tijdens de race in Abu Dhabi een masterclass verdedigen zien. De Mexicaan ging aan de leiding van de Grand Prix nadat zowel Max Verstappen als Lewis Hamilton een pitstop hadden gemaakt voor nieuwe banden. Perez wist op zijn oude sloffen Hamilton één ronde achter zich te houden en zorgde er zo voor dat de voorsprong van de Brit op de Nederlander een stuk kleiner werd.

Verstappen sprak op de radio meteen zijn lof uit voor zijn teamgenoot. "Checo is een legende", riep de Red Bull-coureur over de boordradio. Na afloop van de wedstrijd benadrukt de Limburger dat Perez een cruciale rol heeft gespeeld in het behalen van de wereldtitel.

"Ik denk dat ik zonder Checo hier nu niet zou zitten", zei de Nederlander in de persconferentie na de Grand Prix van Abu Dhabi tegen onder meer RacingNews365. "Dan zouden zij (Mercedes, red.) een gat hebben om een pitstop te maken tijdens de safety car. Checo reed echt fantastisch."

'Het was echt ongelooflijk'

Op de vraag of de Red Bull-coureur de beelden heeft teruggezien antwoord hij bevestigend. "Ja ik heb het teruggezien. Het was echt ongelooflijk. Het laat echt zien wat voor teamspeler hij is en de rol die hij heeft in het team."

De relatie tussen Verstappen en Perez is buiten de baan ook goed. "Hij is een geweldig mens. Ik kende hem natuurlijk ook al, maar nu zijn we teamgenoten en we kunnen echt goed met elkaar opschieten. Hij is een super aardige gast en en ik heb veel goede tijden met hem beleefd."

"We kunnen samen goed praten en je kunt ook zien dat hij het meent en het ook goed bedoelt. Die teamgenoten zijn heel zeldzaam en dit laat nogmaals zien wat voor teamspeler hij is en ik hoop echt dat we dit nog lang kunnen voortzetten."

Ook interessant:

Verstappen officieel wereldkampioen, Mercedes ziet af van protest

Mercedes ziet toch af van een protest tegen de uitslag van de Grand Prix van Abu Dhabi, al zijn ze het nog niet helemaal eens met de FIA. Verstappen is hier echter wel officieel verzekerd van zijn eerste wereldtitel!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2021 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"