Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Spanje 2024

Verstappen begint met positieve feedback én probleem aan Formule 1 GP Spanje

Een sessie met twee gezichten voor Max Verstappen. Ja, de auto voelde goed, in ieder geval op de momenten dat hij niet te maken kreeg met een antistall-probleem.

Verstappen FP1 Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De eerste vrije training begon, zeker in het licht van de voorbije, wat moeizamere races, positief voor Max Verstappen. Op harde banden stond hij er aan het begin van de sessie goed bij, maar belangrijker was zijn eerste feedback: "De auto voelt niet al te slecht aan."

Dat was wel anders dan bij Ferrari, waar Charles Leclerc sprak over een 'horrendous' auto en de Monegask geeft dan ook flink toe op zijn teamgenoot Carlos Sainz. De Spanjaard geldt lange tijd als de snelste man op medium banden. 

Als Max Verstappen de zachte banden aanspreekt, rukt hij op naar P1, maar het is Lando Norris die hem nipt aftroeft, namelijk met twee honderdsten van een seconde. 

Uitslag Eerste vrije training - Spanje

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Al met al zien we aan het einde van de rit vier auto's van vier verschillende teams in de top vier, hetgeen lijkt te onderschrijven wat iedereen al roept, namelijk dat de top vier-team dichtbij elkaar liggen. 

Problemen waren er voor Aston Martin toen er een vleugelelement van de bolide van Fernando Alonso, waardoor kortstondig de rode vlag werd uitgehangen. Verdere problemen en/of crashes bleven uit in een verder rustige eerste vrije training tot het moment dat Verstappen klaagde over een aanhoudend antistall-probleem met betrekking tot de koppeling.

Praat mee!

Viaplay
x
Live Race Formule 1 GP Mexico 2024