Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen begrijpt felle uitspraken Brown: "Hij wil natuurlijk stoken"

Adrian Newey vertrekt begin 2025 bij Red Bull Racing en McLaren-CEO Zak Brown kon het niet laten om het vuurtje vrijdag nog wat verder op te stoken. Max Verstappen gaat nu in op de uitspraken van Brown.

Verstappen Miami sprint
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De geruchten gingen al dat Adrian Newey zou vertrekken bij Red Bull Racing en woensdag kwam dan ook de officiële bevestiging. De onrust die weer even weg leek te zijn, komt zo toch weer deels terug bij de Oostenrijkse renstal. McLaren-CEO Zak Brown kon het niet laten om een steek uit te delen.

"Ik denk dat de dingen die daar gebeuren een beetje destabiliserend zijn. Het is waarschijnlijk de eerste domino die valt en ik denk niet dat het de laatste is op basis van de cv's die rondvliegen. En we hebben bij onszelf een toename gezien van cv's die onze kant op zijn gekomen", zo zei Brown afgelopen vrijdag.

Daar reageert Max Verstappen nu weer op. "Hij wil natuurlijk stoken. Wij kunnen daar als team natuurlijk niks mee. Van zijn kant snap ik het natuurlijk wel. Iedereen trekt aan onze mensen, dat is heel normaal. Ik ben er ook niet echt mee bezig. Ik zie de titel van een bericht wel voorbij komen, maar ik klik er niet eens op", zo zegt de drievoudig wereldkampioen tegenover onder meer RacingNews365.

Heeft Verstappen daarbij vanuit het team een bevestiging gekregen dat er verder geen belangrijke mensen gaan vertrekken? "Bepaalde mensen hebben natuurlijk ook al een redelijk langdurig contract. Maar in het leven kan je nooit alles garanderen. Ik kan morgen ook niet wakker worden, dat kan toch ook gebeuren. Uiteindelijk weet je dingen toch niet altijd 100 procent zeker."

"Natuurlijk zijn er heel veel afspraken gemaakt. En uiteindelijk gaat het er dan ook over dat iedereen gewoon blij is met hun werk en gewaardeerd wordt. Er komen dan ook heel veel menselijke aspecten bij kijken", zo sluit Verstappen af.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez