Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen bevindt zich met gigantisch F1-salaris in illuster lijstje topatleten

Max Verstappen staat met zijn Formule 1-salaris op de derde plaats in het illustere rijtje 'best betaalde atleten onder de 25 jaar'. De Nederlander verdiende inclusief bonussen naar verluidt bijna vijftig miljoen dollar in een jaar tijd.

Max Verstappen staat als enige Formule 1-coureur in de lijst van Forbes met de best betaalde atleten van 2022 onder de 25 jaar. De Nederlander bezet met een geschat inkomen van 48 miljoen dollar, waarvan 46 miljoen verdiend in de Formule 1, de derde plaats. Naar verluidt verdiende hij in de afgelopen twaalf maanden meer dan voetballer Kylian Mbappé (43 miljoen dollar) en American football-speler Marshon Lattimore (40,9 miljoen dollar).

Verstappen ontvangt bonussen voor prestaties in 2021

Het is geen verrassing dat Verstappen tijdens het vorige Formule 1-seizoen een aantal flinke bonussen pakte. Vaak krijgen F1-coureurs een riant geldbedrag voor overwinningen, WK-punten en natuurlijk voor de wereldtitel. Zijn basissalaris werd eerder door RacingNews365 geschat op zo'n 35 miljoen dollar, met bonussen oplopend tot zo'n 50 miljoen dollar. De complete lijst met Formule 1-salarissen in 2022 vind je hier.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'