Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Verstappen bewijst ongelijk Horner: "Dachten echt dat Ferrari ons zou verslaan"

Max Verstappen op P1, Sergio Perez op P3. Het was weer een goede kwalificatie voor Red Bull in Australië. Christian Horner looft zijn coureurs én het team.

Verstappen pole Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull had het niet zo makkelijk in de vrije trainingen voor de Grand Prix van Australië, maar uiteindelijk stond het team er weer wanneer het telde. Max Verstappen pakte zijn derde poleposition van het seizoen en ook Sergio Perez reed naar een plaats in de top drie. Het zorgt voor tevredenheid bij Red Bull-teambaas Christian Horner. Hij zag dat de eindjes eindelijk aan elkaar geknoopt werden, waardoor Verstappen toch zijn ongelijk bewees. Horner dacht dat de pole namelijk naar Ferrari zou gaan.

"We waren er echt van overtuigd dat Ferrari beter zou zijn. Gedurende de trainingen en de kwalificatie gaven we een tiende tot anderhalve tiende weg in de derde sector", vertelt Horner bij Viaplay. "We kregen het eindelijk voor elkaar om de juiste balans te vinden. Max reed twee geweldige rondjes en dat was genoeg voor poleposition, terwijl Checo ook een sterke ronde reed om de derde plaats te claimen. Het is een goede uitgangspositie voor de race."

Horner legt uit dat Red Bull constant de auto probeerde te verbeteren, ook tijdens de kwalificatie. "Alle mogelijkheden werden ingezet om de voorvleugel aan te passen. Ze bleven hem maar omhoog schroeven, maar de wind was ook vrij sterk. Bovendien werd het kouder en kouder richting het einde van de kwalificatie. Toch kregen onze coureurs het voor elkaar met geweldige rondjes."

Wel wordt Perez nog onderzocht omdat hij in Q1 Nico Hulkenberg gehinderd zou hebben. Horner hoopt dat een straf uitblijft. "Hij moet naar de stewards toe. Ik heb de herhaling niet gezien en er rijden best wat auto's rond op dat moment. Hopelijk komt het goed."

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China