Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen bezig aan verreweg zijn beste Formule 1-seizoensstart ooit

Natuurlijk wordt er veel gezegd en geschreven over de huidige vorm van Red Bull. Andermaal lijkt het team niet te zijn opgewassen tegen Mercedes en Ferrari. De cijfers wijzen desondanks uit dat Verstappen bezig is met verreweg zijn beste seizoen tot nu toe.

Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Inmiddels zijn er zeven Grands Prix verreden in 2019. Max Verstappen kwam, mede geholpen door zijn meer dan uitstekende vorm dit seizoen, tijdens alle races in puntenpositie over de streep. Dat is een prestatie van formaat, in alle voorgaande jaren slaagde hij hier namelijk niet in. In elke race finishte hij zelfs in de top vijf, wat zijn puntentotaal gestaag deed oplopen.

De tabel hieronder laat een gestaag stijgende lijn zien van jaar tot jaar, waarbij het puntentotaal van 51 na zeven race in 2016 vooral werd behaald door die ene overwinning in de Grand Prix van Spanje, Max Verstappen's eerste zege. Dat Verstappen in 2019 al op 88 punten staat na zeven races dankt de Nederlander natuurlijk aan de uitstekende vorm waarin hij verkeert.

In 2017 en 2018 daarentegen werd de Nederlander gehinderd door respectievelijk veel pech en persoonlijke fouten, fouten waar hij dit jaar nog niet op betrapt kan worden. Hij maximaliseert elk resultaat, klopt hier en daar een Ferrari, maar met name Mercedes is overal een maatje te groot gebleken.

Of de goede vorm van Verstappen alleen genoeg is om aan het eind van het seizoen terug te kijken op zijn beste jaar in de Formule 1 ooit valt dan ook te bezien. In de voorbije twee jaar wist Verstappen in de tweede helft van het seizoen meerdere overwinningen te pakken, maar aangezien de combinatie van de RB15 van Red Bull en de Honda-motor van dit jaar nergens écht in uitblinkt, is het maar de vraag of de Nederlander dat dit jaar kan herhalen. Aangekondigde motorupgrades voor Frankrijk en Monza moeten het team verder naar voren brengen.

Puntentotaal Max Verstappen na zeven races

2015 2016 2017 2018 2019
Race 1 - 1 10 8 15
Race 2 6 8 15 - 12
Race 3 - 5 - 10 12
Race 4 - - 10 - 12
Race 5 - 25 - 15 15
Race 6 - - 10 2 12
Race 7 - 12 - 15 10
Puntentotaal 6 51 45 50 88

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie