Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen deelt sneer uit na 'goedkopere' boete voor Hamilton

Max Verstappen en Lewis Hamilton kregen in Brazilië beiden een boete opgelegd van de FIA. De Nederlander moest echter tien keer zoveel betalen na een overtreding. Zijn titelrivaal kwam weg met 'slechts' een paar duizend euro.

Voor het aanraken van de achtervleugel van Lewis Hamiltons bolide kreeg Max Verstappen op de vrijdag in Brazilië een boete van maar liefst 50.000 euro. Na de race op zondag moest ook Hamilton een boete betalen nadat hij zijn gordel te vroeg los had geklikt. De Mercedes-coureur kreeg hiervoor een kleinere boete van 5.000 euro. "Je mag de achtervleugel niet meer aanraken, dat is iets waar ik zeker van ben", zegt Verstappen later in een interview van DAZN . "Ander krijg je een hele dure boete." De Limburger kan het niet laten om daar nog wat aan toe te voegen. "Maar blijkbaar kan je wel rijden met losse gordels. Dat is goedkoper, misschien moet ik dat maar overwegen."

Boete Hamilton kan nog oplopen

De boete van Hamilton is tienmaal goedkoper dan de boete van de Nederlander, al kan de prijs nog oplopen. Naast de geldsom van 5.000 euro die de Brit aan de FIA moet betalen heeft hij namelijk ook een voorwaardelijke straf opgelegd gekregen. Als hij voor het einde van seizoen 2022 nog een keer eenzelfde overtreding begaat, dan moet hij nog eens 20.000 euro overmaken.

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap