Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen denkt terug aan machtige race van GP Brazilië in 2016

In zijn toen nog korte loopbaan in de Formule 1 had Max Verstappen zijn bijzondere vaardigheden al enkele keren aan de kijkers getoond, maar in 2016 op het circuit van Interlagos bereikte zijn talent nieuwe hoogten. De Nederlander reed een magische race in Brazilië. Drie jaar na de race denkt de Red Bull-coureur terug aan die wedstrijd.

Video
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Content Pool

Tijdens de Grand Prix van Brazilië in 2016 schitterde de rijzende ster van Max Verstappen feller dan ooit. In zeer regenachtige omstandigheden viel de race van menig Formule 1-coureur in het water, maar de Nederlander hield zich sterk. Bedroevende pitstops, slechte strategieën en heuse glijpartijen weerhielden hem er niet van zich telkens naar de kop van het veld te werken.

In een nieuwe video vertelt Verstappen over die race in Brazilië. De Red Bull-coureur legt uit dat hij onder andere met dank aan advies van zijn vader wist hoe hij te werk moest gaan op het verregende parkoers. "Het is vooral kijken waar je naartoe wilt, het is niet zozeer een gevoel, want je kunt gewoon zien waar je moet rijden", aldus Verstappen.

Verstappen wilde van opgeven niets weten en juist dankzij deze vechtlust wist hij zich uiteindelijk een weg voren te banen, waarmee hij na winnaar Nico Rosberg en Lewis Hamilton als derde over de eindmeet kwam.

Beluister hieronder de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365, waarin autocoureurs Tim en Tom Coronel vooruitblikken op de Grand Prix van Brazilië met gastheer Jeroen van Inkel.

0 reacties

    Interview Coronel: "Verstappen gaf daar het hele veld rijles"