Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen door F1-jury met afstand verkozen tot beste coureur van het seizoen

Max Verstappen gaat de zomerstop van de Formule 1 in als WK-leider, inclusief een ruime voorsprong. De Red Bull-coureur wordt daarbovenop door een jury van F1-experts gezien als beste coureur op de grid.

SI202207310446 news
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen krijgt van de vakjury, bestaande uit vijf Formule 1-experts, een 8.8 voor zijn prestaties tijdens de eerste seizoenshelft van 2022. Hierdoor staat de Limburger met een halve punt marge bovenaan in de Power Rankings van de koningsklasse. Titelconcurrent Charles Leclerc staat hierachter op de tweede plaats met een 8.3.

Achter de coureurs van Red Bull en Ferrari staat een Mercedes-coureur op de derde plaats, namelijk George Russell. Hij krijgt van de vakjury een 8.0 voor zijn prestaties tijdens de eerste dertien races van het F1-seizoen.

Zo worden de cijfers bepaald: vijf juryleden geven elke race een cijfer (1 tot 10) aan alle coureurs, waarbij er wordt gekeken naar de relatieve prestaties ten opzichte van het materiaal. Lando Norris die in zijn McLaren als zevende finisht achter de coureurs van de top drie teams, zou daardoor in theorie een net zo hoog cijfer op kunnen leveren als Verstappen die de race wint, of misschien een Alexander Albon die in een Williams-bolide naar de elfde plek rijdt.

Van al deze scores wordt het gemiddelde genomen, waarna de Power Rankings ontstaan. Deze zijn hieronder te vinden voor de top tien coureurs.

F1 Power Rankings na eerste seizoenshelft

Positie Coureur Cijfer
1. Verstappen 8.8
2. Leclerc 8.3
3. Russell 8.0
4. Hamilton 7.9
5. Norris 7.7
6. Alonso 7.5
7. Sainz 7.3
8. Perez 7.3
9. Ocon 7.1
10. Magnussen 7.0

Ook interessant:

Verstappen heeft daar de mokerslag aan Ferrari uitgedeeld

De zomerstop is ingegaan, maar de Formule 1-podcast van RacingNews365 gaat vrolijk door! In de eerste zomerspecial van de podcast blikken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de eerste seizoenshelft. Beluister hem hieronder!

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden