Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen en Hamilton wisselen complimenten uit voorafgaand aan beslissende race

Max Verstappen en Lewis Hamilton. Van wie je ook fan bent, het zijn beide top-coureurs. De twee zijn het vaak niet eens met elkaar, maar respect is er zeker wel. Voorafgaand aan de beslissende race wordt dat nog een laatste keer duidelijk.

Met alles op het spel staan Max Verstappen en Lewis Hamilton op zondag op plek een en twee op de Formule 1-grid voorafgaand aan de Grand Prix van Abu Dhabi. De Red Bull-coureur gaat voor zijn eerste wereldtitel, terwijl zijn Britse rivaal opgaat voor titel numero acht. Dit jaar was er veel controverse na verschillende verhitte momenten tussen de twee coureurs op de baan. Naast het circuit laten ze zich regelmatig kritisch uit over elkaar, maar zodra de twee in dezelfde ruimte zijn is het wel duidelijk dat er in ieder geval nog enig respect is tussen de twee.

Verstappen: "We pushen elkaar tot het uiterste"

Zeker, het was wat geforceerd, maar Verstappen en Hamilton hadden op zaterdag na de kwalificatie wat mooie woorden voor elkaar over toen ze tijdens de gebruikelijke persconferentie naast elkaar plaatsnamen. Dat gebeurde nadat een journaliste in het bijzijn van onder meer RacingNews365 vroeg of ze ondanks alle spanningen ook positieve dingen over elkaar konden zeggen. Hamilton kijkt Verstappen aan en zegt: "Ik denk niet dat we dat echt hoeven doen toch", maar Max durft het wel aan. Lachend begint hij zijn complimenteuze monoloog. "Lewis heeft al zoveel titels gewonnen, maar dit jaar hebben we elkaar echt weten te pushen." "In sommige races zelfs tot de limiet. We hebben geprobeerd om alles uit onze auto te halen, uit onze banden, tot aan de laatste ronde en de laatste bocht. Dat is heel erg mooi, zeker als het ook nog eens een strijd is tussen twee teams en het daarom dus weer wat anders is dan tussen teamgenoten." "Als je twee teams hebt die vechten dan heb je verschillende strategieën, en je weet niet van elkaars voorbereiding, dus daar kan ik heel veel van genieten. Dat is normaal in een titelstrijd, maar over een jaar of tien à twintig zullen mensen terugkijken, en ik zelf ook, en dit jaar absoluut herinneren."

Hamilton: "Ik hoop nog op vele seizoenen als deze"

De Mercedes-coureur vindt dat Max de spijker op zijn kop slaat en kan weinig toevoegen aan de woorden van de Nederlander. "Goed gezegd. Ik ben het er helemaal mee eens. Het is een ongelooflijk jaar geweest. Een geweldige strijd en ik ben dankbaar dat ik zo'n spannend gevecht heb gehad met Max en zijn team." "Red Bull heeft het exceptioneel goed gedaan en ze hebben zich heel sterk getoond. Dat heeft ons tot het gaatje laten gaan, waardoor we als team sterker zijn geworden en waardoor we zijn gegroeid tot een hoogte waarvan we niet wisten dat we zo ver konden komen. Ja, het is geweldig geweest. Ik hoop dat we nog veel van zulke seizoenen mee mogen maken", aldus de zevenvoudig kampioen. Wat er ook moge gebeuren, op zondag gaan we twee kampioenen aan het werk zien. Titels of niet, kampioenen zijn het wel.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'