Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 GP Emilia-Romagna 2021

Verstappen en Mercedes geven elkaar geen duimbreed toe in eerste training op Imola

Valtteri Bottas heeft de snelste tijd genoteerd tijdens de eerste training voor de Grand Prix van Imola. Max Verstappen sloot de sessie als derde af, met een marginaal verschil ten opzichte van Bottas en Hamilton.

Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De eerste vrije training op het circuit van Imola kwam rustig op gang, maar niet voor Nikita Mazepin. De Haas-coureur spinde al in zijn eerste ronde, maar kon zijn weg zonder al teveel problemen vervolgen. In de eerste helft van de training deden de toppers het rustig aan. Alle coureurs reden hun ronden in die fase op de harde band, waarbij Carlos Sainz en Pierre Gasly voorin te vinden waren.

Max Verstappen en Lewis Hamilton bouwden hun sessie rustig op, maar beide titelfavorieten hadden een momentje en gingen even kort van de baan. De verschillen vooraan het veld waren klein, met Sainz die 0,035 seconden sneller was dan Verstappen en Bottas die een tiende toegaf.

Uitslag Eerste vrije training - Emilia-Romagna

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Sergio Perez zorgde voor een rode vlag, nadat zijn linker achterband de geest gaf. Onduidelijk is nog of dit het gevolg was van een touche met Esteban Ocon of niet. De Alpine-coureur parkeerde namelijk zijn auto langs de baan, vlak bij de gestrande auto van Perez. Het zorgde ervoor dat de Mexicaan niet in de top 10 van de uitslag te vinden is.

Met nog tien minuten te gaan werd de sessie hervat, waarbij diverse coureurs het harde rubber inwisselden voor de zachte band. Het was Lewis Hamilton die als eerste de 1.16 in dook. Verstappen dook echter direct drie tienden onder de tijd van de Mercedes-coureur. Ook Charles Leclerc wist zich verrassend voorin te melden in zijn Ferrari. Alle toppers waren op dat moment ook onderweg op de zachte band.

In de slotseconden was het Bottas die naar de snelste tijd ging, vlak voor teamgenoot Hamilton en Verstappen. De Nederlander gaf met zijn derde plaats slechts 0,058 seconde toe.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'