Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen en Perez vrezen interne Red Bull-strijd niet: "We zijn nog steeds verliefd, toch?"

Sergio Perez staat na zijn overwinning in Monaco slechts vijftien WK-punten achter de leider in het kampioenschap, teamgenoot Max Verstappen. De twee vinden het niet erg om verwikkeld te raken in een onderlinge titelstrijd.

Perez Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Met de overwinning van de Grand Prix van Monaco staat Sergio Perez op een totaal van 110 WK-punten, terwijl Max Verstappen het kampioenschap leidt met 125 punten. De Red Bull-coureurs doen allebei goede zaken voor de titelstrijd, maar het kan uiteindelijk ook leiden tot een onderling conflict.

Verstappen en Perez zijn echter niet bang voor een verslechterde relatie. "Ik denk niet dat onze relatie gaat veranderen", zegt de Nederlander tegen onder andere RacingNews365. "We hebben een goede..." Perez vult aan: "We blijven nog steeds verliefd, toch?"

De twee kunnen wel lachen om de situatie en maken zich duidelijk geen zorgen. "Absoluut. Waarom zou dit veranderen? We werken heel goed samen als team", aldus Verstappen. "We proberen altijd de auto en het werk voor het team te optimaliseren en we accepteren het als iemand het goed of beter doet."

Verstappen: 'Moge de beste winnen'

Verstappen vindt het niet erg als Perez wint, zo lang er maar wederzijds respect blijft. "Het is heel belangrijk, want dit is hoe je respectvol tegenover elkaar blijft. Moge de beste man winnen uiteindelijk, toch? Natuurlijk proberen we altijd het beste te doen op het circuit, maar we respecteren elkaar ook veel."

"We proberen het hoogst mogelijke aantal punten te scoren, elk weekend, voor het team", aldus de Nederlander."

Ook interessant:

Red Bull mag haar handjes dichtknijpen met foutenfestival Ferrari

Ferrari leek zeker van winst, maar vergooide alles. Hoe kan dat? Dit en meer, waaronder ook de F1-kansen van De Vries, hoor je in deze nieuwe aflevering met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk.

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

46 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull verrast met aankondiging duizelingwekkende RB17