Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen en Perez vrezen interne Red Bull-strijd niet: "We zijn nog steeds verliefd, toch?"

Sergio Perez staat na zijn overwinning in Monaco slechts vijftien WK-punten achter de leider in het kampioenschap, teamgenoot Max Verstappen. De twee vinden het niet erg om verwikkeld te raken in een onderlinge titelstrijd.

Met de overwinning van de Grand Prix van Monaco staat Sergio Perez op een totaal van 110 WK-punten, terwijl Max Verstappen het kampioenschap leidt met 125 punten. De Red Bull-coureurs doen allebei goede zaken voor de titelstrijd, maar het kan uiteindelijk ook leiden tot een onderling conflict. Verstappen en Perez zijn echter niet bang voor een verslechterde relatie. "Ik denk niet dat onze relatie gaat veranderen", zegt de Nederlander tegen onder andere RacingNews365. "We hebben een goede..." Perez vult aan: "We blijven nog steeds verliefd, toch?" De twee kunnen wel lachen om de situatie en maken zich duidelijk geen zorgen. "Absoluut. Waarom zou dit veranderen? We werken heel goed samen als team", aldus Verstappen. "We proberen altijd de auto en het werk voor het team te optimaliseren en we accepteren het als iemand het goed of beter doet."

Verstappen: 'Moge de beste winnen'

Verstappen vindt het niet erg als Perez wint, zo lang er maar wederzijds respect blijft. "Het is heel belangrijk, want dit is hoe je respectvol tegenover elkaar blijft. Moge de beste man winnen uiteindelijk, toch? Natuurlijk proberen we altijd het beste te doen op het circuit, maar we respecteren elkaar ook veel." "We proberen het hoogst mogelijke aantal punten te scoren, elk weekend, voor het team", aldus de Nederlander."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"