Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Mexico 2021

Verstappen geeft Mercedes het nakijken in tweede training GP Mexico

Max Verstappen heeft op overtuigende wijze de snelste tijd gereden in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Mexico. Hij bleef de Mercedessen ruim vier tienden voor.

Verstappen Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Honda F1

Het is direct druk op het Autodromo Hermanos Rodriguez als het licht aan het einde van de pits op groen gaat. Dit keer zijn het de Mercedessen die beginnen op harde banden, terwijl de Red Bulls van Max Verstappen en Sergio Perez op medium banden hun ronden rijden.

Verstappen pakt op de compound met de gele wangen direct de snelste tijd. Hij slaat een gat van zeven tienden naar Sergio Perez op diezelfde band en Lewis Hamilton en Valtteri Bottas doen op de harde banden nog niet echt mee en lijken daar ook niet op in te zetten.

Na twintig minuten meldt Bottas zich op de zachte banden, maar daarop komt hij niet aan de tijd van Verstappen op mediums. Terwijl ook Hamilton zachte banden aanspreekt, zien we George Russell al in zijn alledaagse kloffie. Versnellingsbakproblemen vroeg in de sessie houden hem aan de kant.

Uitslag Tweede vrije training - Mexico

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Ook sterke racepace Verstappen

Op de zachte banden gaat Hamilton weliswaar sneller dan Bottas, maar ook Verstappen heeft de zachte banden gehaald en is daarop ruim een halve seconde sneller dan de regerend kampioen.

Problemen zijn er niet alleen voor Russell, ook Daniel Ricciardo kampt met versnellingsbakproblemen. Met nog twintig minuten te gaan bevestigt McLaren dat het om een vrijdagbak gaat, maar dat we hem evengoed niet meer in actie zullen zien.

In het laatste kwartier is het tijd de longruns, die Verstappen op medium afwerkt. Een proefstart op die compound lijkt te verklappen dat hij daarop de race wil starten. Verstappen is op die medium banden tienden per ronde sneller dan Hamilton, die zijn long run op zachte banden rijdt.

Uiteindelijk klokt Verstappen onbedreigd de snelste tijd. Bottas komt nog wel iets dichterbij, maar de Nederlander staat niet toe dat dat gat kleiner is dan vier tienden. Hekkensluiter was, Russell niet meegerekend, Nikita Mazepin, op ruim zeven tienden van Nicholas Latifi.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2021

Wie wint de GP van Mexico 2021?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'