Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen geniet van chaotische kwalificatie: "Zeer tevreden met deze pole"

Max Verstappen wist in een chaotische kwalificatie voor de GP van Emilia-Romagna op een nat Imola zijn eerste pole van 2022 te pakken. De Red Bull-coureur was blij verrast.

Max Verstappen kende een foutloos en ijzersterke kwalificatie op het natte asfalt, daar waar diverse concurrenten in de fout gingen. Carlos Sainz en Lando Norris crashten en de beide Mercedessen haalden de top 10 niet eens. Verstappen rekende af met rivaal Charles Leclerc die de sprintrace zaterdag als tweede zal aanvangen. Na afloop was de Red Bull-coureur dan ook zeer te spreken over het resultaat. "Het was lastig hier. Dan regen, dan weer droog waardoor het glibberen was en de banden moeilijk op temperatuur kwamen. Een hectische en lange kwalificatie, maar uiteindelijk zeer tevreden met dit resultaat. Het is een fantastische baan en iedere fout wordt direct afgestraft doordat je in de banden eindigt."

Verstappen had het tot dusver lastig in de kwalificaties dit seizoen, maar veroverde zijn eerste pole van 2022. Red Bull aast op revanche na twee uitvalbeurten in de eerste drie races. "Ik ben erg blij met pole, maar weet dat we zaterdag en zondag andere weersomstandigheden krijgen. Het is een goede start van het weekend." "Onze eerste drie races verliepen niet helemaal volgens plan, maar we proberen om hier een goede 'herstart' te hebben", aldus een hoopvolle Verstappen.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie