Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen gniffelt om spierballentaal Russell: "Hij doet maar wat hij wil!"

Max Verstappen verbaasde vriend, vijand én stiekem ook zichzelf door de tweede tijd te rijden tijdens de kwalificatie in Mexico, maar dat opent ook deuren voor de Nederlander. Hij is echter niet de enige die allerlei scenario's voor zich ziet, al maakt Verstappen zich daar niet druk om.

Verstappen FP2 Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het weekend in Mexico begon op dramatische wijze voor Max Verstappen en dat had vooral te maken met de motorproblemen waar hij op de vrijdag al mee te maken kreeg. Na een motorwissel ging het tijdens de derde training al iets beter, maar echt optimaal was de situatie verder niet. Toch wist Verstappen er, na een keurige prestatie tijdens de kwalificatie, een mooie tweede startpositie uit te slepen.

Tegenover Viaplay laat Verstappen in ieder geval weten zich geen zorgen te maken over bepaalde slipstream-problemen voor de lange run naar bocht één. "Dat zie ik tijdens de race wel, hoor. Daar maak ik me niet zo druk om. Ik ben allang blij dat we tweede staan, want dat zorgt natuurlijk voor heel veel kansen. Ik denk dat we allemaal wel weten dat het hier fijn is om in vrije lucht te rijden, omdat alles natuurlijk heel warm wordt. Maar het moet natuurlijk ook allemaal maar net zo uitkomen."

Verstappen zal dus met een gezonde dosis vertrouwen en goede moed beginnen aan de race en is vooral heel blij met die tweede startpositie. Hij start namelijk vlak voor titelrivaal Lando Norris en de andere concurrenten, waaronder George Russell, kunnen niet wachten om te zien hoe dat afloopt. Verstappen kan daar echter niet wakker van liggen. "Dat is helemaal prima, hoor. Hij doet maar wat hij wil!"

Verstappen en Red Bull hebben namelijk nog hele andere zaken waar zij zich druk om moeten maken. "Het was voor ons als team natuurlijk niet ideaal dat Sergio Perez er in Q1 al uit lag, maar het stadion ziet er echt wel een stuk beter uit dit jaar, met die overkapping. Alleen is het asfalt wel echt dramatisch, want er ligt nu nieuw asfalt, maar volgens mij hebben ze niet echt opgelet of dat ook wel mooi vlak zou worden. Maar het is wat het is, dat is voor iedereen hetzelfde natuurlijk."

Dit weekend wordt de GP van Mexico verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Mexico, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen kondigt nieuwe gridstraf aan