Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen: "Grote upgrades komen pas later"

Max Verstappen en Pierre Gasly verschijnen in Bakoe aan de start met een eerste upgrade van de Honda-motor. De grotere upgrades laten echter nog wat langer op zich wachten.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De verbeterde Honda-krachtbron vormt de eerste van een reeks upgrades voor de Red Bull-Honda combinatie. Upgrades die hard nodig zijn wil Max Verstappen in stelling worden gebracht om te kunnen knokken met het machtige Mercedes en nummer twee Ferrari.

De Red Bull-coureur laat in gesprek met Ziggo Sport weten dat de grote upgrades nog even op zich laten wachten. "In Bakoe komt er al een betere motor en wat nieuwe onderdelen voor de auto, maar de grotere stappen komen pas iets later." De exacte planning daarvan is onbekend, maar algemeen aangenomen wordt dat Red Bull met een een nieuw aerodynamisch pakket komt in Spanje, dan wel uiterlijk in Monaco.

Van Honda wordt aangenomen dat het rond de Grand Prix van Canada een volgende motorupgrade heeft. Ondertussen werkt ook brandstofpartner ExxonMobil hard aan een brandstofupgrade die moet zorgen voor tijdwinst en een lager brandstofverbruik.

Het partnership tussen Red Bull en Honda verloopt vooralsnog conform verwachting. In de complexe Formule 1 draait alles om details, iets dat ook blijkt uit de starts van Verstappen dit seizoen. Normaliter is de openingsronde van de Nederlander ijzersterk, maar in de eerste drie races van 2019 wist hij geen enkele positie te winnen.

"We hebben nog geen lekkere start gehad met de Honda-motor. Daarmee zijn we nog een beetje zoekende, om een hele goede start te hebben. Dat kan nog wel wat beter", erkent Verstappen.

RN365 Nieuwsdossier Het laatste Max Verstappen nieuws

Live Laatste F1-testdag met Max Verstappen