Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen haalt schouders op bij haatreacties rondom eerste titel: "Dat is hun probleem"

De afgelopen weken is de Formule 1-wereld in de ban van Red Bull en haar overschrijding van het budgetplafond in 2021. Er is vanuit verschillende hoeken kritiek op het team en op de eerste wereldtitel van Max Verstappen, maar de Nederlander geeft er precies niks om.

Red Bull heeft in 2021 het budgetplafond overschreden, zo is de FIA van mening. Of het van een straf komt voor het team, dat moet nog blijken, maar de eerste wereldtitel van Max Verstappen lijkt in alle opzichten niet in gevaar te zijn. Toch is er kritiek op de coureurstitel van Verstappen in 2021, grotendeels vanwege de budgetcap-rel. Ook in Mexico is de zaak het gesprek van de dag. Verstappen wordt op de media-dag voorafgaand aan de eerste twee vrije trainingen gevraagd naar de stand van zaken. "We gaan zien wat er allemaal uit komt, ik hou me er niet veel mee bezig", is zijn eerste reactie tegenover de media, waaronder RacingNews365 . Wel baalt hij van de eindeloze verwijten. "Het is een beetje frustrerend. Vanuit ons perspectief hebben we niets verkeerd gedaan, maar er kwamen later wat andere dingen bij het budgetplafond kijken. Dat was onverwachts. Maar ja, we moeten het er maar mee doen. Het is verder niet aan mij om te bepalen wat het juiste is."

Verstappen heeft duidelijke reactie op haatreacties

De Formule 1-volgers die zeggen dat Verstappen zijn eerste titel niet verdient, daar heeft de Limburger weinig boodschap aan. Druk maken doet hij zich er in ieder geval niet over. "Ze zullen er toch wel over inzitten, dus wat maakt het uit wat ik er over zeg?" Zelf weet Verstappen dat hij de titel dubbel en dwars heeft verdiend en dat is voor hem het enige wat telt. "Ik vind het vanuit mijn kant prima, maar zij kunnen het waarschijnlijk niet plaatsen. Dat zullen ze nooit gaan doen. Maar dat is hun probleem", aldus de Nederlander vanuit Mexico-Stad.

Viaplay
x
Exclusief Newey vindt feedback Verstappen cruciaal: "Daar heb ik geluk mee gehad"