Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen haalt schouders op bij haatreacties rondom eerste titel: "Dat is hun probleem"

De afgelopen weken is de Formule 1-wereld in de ban van Red Bull en haar overschrijding van het budgetplafond in 2021. Er is vanuit verschillende hoeken kritiek op het team en op de eerste wereldtitel van Max Verstappen, maar de Nederlander geeft er precies niks om.

Verstappen US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Red Bull heeft in 2021 het budgetplafond overschreden, zo is de FIA van mening. Of het van een straf komt voor het team, dat moet nog blijken, maar de eerste wereldtitel van Max Verstappen lijkt in alle opzichten niet in gevaar te zijn. Toch is er kritiek op de coureurstitel van Verstappen in 2021, grotendeels vanwege de budgetcap-rel.

Ook in Mexico is de zaak het gesprek van de dag. Verstappen wordt op de media-dag voorafgaand aan de eerste twee vrije trainingen gevraagd naar de stand van zaken. "We gaan zien wat er allemaal uit komt, ik hou me er niet veel mee bezig", is zijn eerste reactie tegenover de media, waaronder RacingNews365.

Wel baalt hij van de eindeloze verwijten. "Het is een beetje frustrerend. Vanuit ons perspectief hebben we niets verkeerd gedaan, maar er kwamen later wat andere dingen bij het budgetplafond kijken. Dat was onverwachts. Maar ja, we moeten het er maar mee doen. Het is verder niet aan mij om te bepalen wat het juiste is."

Verstappen heeft duidelijke reactie op haatreacties

De Formule 1-volgers die zeggen dat Verstappen zijn eerste titel niet verdient, daar heeft de Limburger weinig boodschap aan. Druk maken doet hij zich er in ieder geval niet over. "Ze zullen er toch wel over inzitten, dus wat maakt het uit wat ik er over zeg?"

Zelf weet Verstappen dat hij de titel dubbel en dwars heeft verdiend en dat is voor hem het enige wat telt. "Ik vind het vanuit mijn kant prima, maar zij kunnen het waarschijnlijk niet plaatsen. Dat zullen ze nooit gaan doen. Maar dat is hun probleem", aldus de Nederlander vanuit Mexico-Stad.

Ook interessant:

Briljante Verstappen boezemt concurrentie angst in

Wat betekenen de voorbije weken? Staan we aan de vooravond van een dominant Verstappen-tijdperk? Jij gaf jouw mening daarover al, nu ons podcastpanel nog. Take it away Ruud, Tom en Joris!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

27 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'