Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen haalt schouders op bij Monaco-crashes: "Moet ik het maar gelijk goed doen"

Een crash in de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco is zeker geen vreemd verschijnsel. De afgelopen jaren was dit zelfs bepalend voor de startopstelling, maar of dat voor Max Verstappen een probleem is? Totaal niet.

Max Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De afgelopen twee jaar bepaalde een crash in de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Monaco de startopstelling, dit doordat andere coureurs zoals Max Verstappen geen kans meer kregen om een snellere rondetijd te klokken. Sergio Perez was de boosdoener in 2022, al dan niet bewust.

Verstappen ligt er niet wakker van, ook niet voor de editie van 2023. Als hij de media, waaronder RacingNews365, te woord staat over de eerdere crashes, reageert hij nuchter. "Dan moet ik het maar gelijk goed doen in mijn eerste run, toch? Dit soort dingen gebeuren nou eenmaal. Meestal is het niet bewust... Dit krijg je op stratencircuits."

Verandering in kwalificatie?

Volgens Verstappen hoeft er niet wat aangepast te worden aan het format van de kwalificaties, bijvoorbeeld door de coureurs extra tijd te geven als er een crash plaatsvindt in de slotfase van de zaterdagsessie. "Dit soort dingen zijn een aantal keer voorgekomen, een rode vlag. Dan moeten we er maar gewoon voor zorgen dat de eerste ronde goed is."

Het afpakken van een snelle ronde als je een rode vlag hebt veroorzaakt, daar twijfelt Verstappen over. "Misschien kunnen we daar wat mee doen, maar daar denk ik op dit moment niet echt over na. Zoals ik al eerder zei moeten we gewoon zorgen voor een goede ronde."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Monaco 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen wekt verbazing alom: "Dat was echt belachelijk"