Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen haalt uit naar FIA: "Voor mij gelden andere regels"

Max Verstappen is op oorlogspad in aanloop naar het allesbeslissende raceweekend in Abu Dhabi. Na het vorige weekend zit er nog veel hem dwars, en dat laat hij merken ook.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Het laatste raceweekend van het seizoen, gedurende welke alles beslist zal worden, wordt een hele spannende. Max Verstappen vliegt vol adrenaline het raceweekend in, zeker nadat hij in Saoedi-Arabië een van de meest bizarre races uit zijn carrière reed.

Hij kreeg twee straffen na gevechten met Lewis Hamilton, en daar is de Nederlander nog steeds woedend over. In gesprek met onder meer RacingNews365 vertelt hij voorafgaand aan het raceweekend op het Yas Marina Circuit nog eens zonder een blad voor de mond te nemen hoe hij er over denkt.

Op donderdag waarschuwde de FIA de Red Bull-coureur en rivaal Hamilton al dat ze mogelijk WK-punten kunnen aftrekken mochten de coureurs over de schreef gaan tijdens de laatste race. Gevraagd naar die boodschap, denkt Verstappen dat het vooral op hem gericht was.

"Deze dingen gelden duidelijk niet voor iedereen, want de dingen die ik deed qua verdedigen zijn ook door twee anderen gedaan. Zij werden niet eens genoemd en kregen geen straf."

"Ik snap er niets van, want ik was gewoon hard aan het racen. Voor mij verdiende het een straf, maar de twee anderen die het hebben gedaan, kregen geen straf. Het is duidelijk alleen ik die bestraft word."

Verstappen is zich van geen kwaad bewust

Verstappen vond dat er niets mis was met zijn acties in Saoedi-Arabië. Hamilton deed namelijk vrolijk met hem mee, maar toch was het Max zelf die een straf kreeg, zo redeneert hij in zijn terugblik.

"In mijn optiek zat ik niet fout, maar op een of andere manier was ik wel de enige die fout zat in hun (de FIA's) ogen. Anderen doen precies hetzelfde. We waren beiden buiten de baan, buiten de witte lijnen in bocht een. Toch oordeelden ze op een of andere manier dat het mijn fout was. Daar was ik het niet mee eens."

"De andere straf daar ben ik het ook niet mee eens, en daarna duwt hij mij van de baan. Hij kijkt zelfs naar mij in de spiegel en duwt me wijd. Hij krijgt daar alleen een waarschuwing voor. Zo hoort het niet te zijn, vind ik, en het is ook niet eerlijk. Andere coureurs kunnen andere dingen doen, maar alleen ik krijg de straf."

Verstappen doet oproep aan de FIA

Verstappen hoopt dan ook ten zeerste dat er tijdens de laatste race van het jaar aankomend weekend beter wordt geoordeeld door de FIA. Daarbij moeten de regels vooral voor iedereen hetzelfde zijn, want op dit moment is daar volgens Max zeker geen sprake van.

"Het enige waar ik om vraag is dat het eerlijk is voor iedereen. Duidelijk is dat momenteel niet het geval. Nogmaals: ik vind niet dat ik fout zat en als anderen het doen is het ook niet fout. Waarom zou ik dan moeten veranderen als anderen het ook mogen?", zo hekelt hij tot slot.

Verstappen en Hamilton gewaarschuwd: FIA mag WK-punten aftrekken bij onsportief gedrag

Michael Masi benadrukt dat de wedstrijdleiding WK-punten mag afpakken als er door onsportief gedrag of op een onethische manier een overtreding wordt begaan. Het benadrukken van deze regels moet een duidelijke waarschuwing zijn voor onder andere Max Verstappen en Lewis Hamilton.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Abu Dhabi 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Abu Dhabi, direct vanaf het Yas Marina Circuit.

54 reacties

x
Video Wereldkampioen Nyck de Vries begint Formule E-seizoen in de muur