Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen heeft net als in Bakoe nog 'unfinished business' in Canada

Van vrijdag 17 tot en met zondag 19 juni vindt het Grand Prix-weekend in Canada plaats. Geen onbekend terrein voor Max Verstappen, al heeft hij de race in Montreal nog nooit op zijn naam kunnen schrijven.

Na de Grand Prix van Azerbeidzjan, waar Max Verstappen de overwinning binnenhaalde, was er weinig tijd om na te genieten. Red Bull en de overige negen Formule 1-teams vlogen vrijwel direct door naar de andere kant van de wereld. De volgende race, de GP van Canada, staat namelijk al een week later op het menu. Het track record van de Red Bull-coureur is al wat beter dan in Bakoe, maar er mist nog steeds iets bij Verstappens resultaten in Montreal: een overwinning. De Limburger stond hier al één maal op het podium, maar nog nooit op de hoogste trede. Ook is het alweer een tijd geleden dat het F1-circus is afgereisd naar Canada.

Verstappen bijna op podium bij eerste Red Bull-race Canada

In zijn eerste Formule 1-seizoen in 2015, toen hij nog voor Toro Rosso reed, kwam de Nederlander niet verder dan de vijftiende plaats. Niet heel gek in de bolide van het voormalige AlphaTauri, die soms competitief was en soms juist ook weer niet. De echte resultaten kwamen logischerwijs pas toen hij voor topteam Red Bull uitkwam. Nadat Verstappen zich een jaar later, in 2016, kwalificeerde op de vijfde plaats, begon het gevecht voor een hogere eindklassering. Het podium was niet binnen handbereik, maar na een gevecht met Nico Rosberg was hij verzekerd van de vierde plaats. De wereldkampioen van dat seizoen spinde namelijk toen hij in de voorlaatste ronde Verstappen probeerde in te halen. De Grand Prix in 2017 begon zeer goed met een razendsnelle start, waardoor hij op de tweede plaats lag, maar na een aantal rondes was het alweer uit met de pret. De bolide - met een vloekende en tierende Nederlander aan boord - viel stil door een elektronisch probleem. Nul punten.

Het eerste en enige podium voor Verstappen

Verstappen stond slechts één maal op het podium op Circuit Gilles Villeneuve. Tijdens de GP van Canada in 2018 kwalificeerde hij zich op de derde plaats achter Sebastian Vettel (toen voor Ferrari) en Valtteri Bottas (toen voor Mercedes). De top drie bleef ongewijzigd, waardoor zijn eerste podium in Canada een feit was met de bronzen medaille. In 2019 werd de laatste Grand Prix van Canada tot aan de huidige editie verreden. Verstappen kwam tijdens de kwalificatie niet door Q2 en moest de race vanaf P11 starten. Hij reed knap terug naar de vijfde plaats, maar een podium zat er niet in. In 2020 en in 2021 werd de GP van Canada niet verreden door de coronapandemie, dus na twee jaar afwezigheid is dit weer een nieuwe kans om de overwinning op zijn naam te schrijven.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi