Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen heeft Perez kapot gemaakt: "Reden tot zorgen voor Red Bull"

Is Sergio Perez het vierde 'slachtoffer' van Max Verstappen? Heeft de regerend kampioen hem gebroken? Karun Chandhok vreest van wel.

In de Sky F1 Podcast blikt men terug op de eerste seizoenshelft. Max Verstappen en Sergio Perez staan op P1 en P2 in het kampioenschap, maar de achterstand van de Mexicaan is enorm. Volgens Karun Chandhok, voormalig F1-coureur, is dat de enige reden die Red Bull moet hebben tot zorgen.

Perez begon volgens hem nog zo goed aan het jaar. "Wat ze kapot lijken te hebben gemaakt, is de tweede coureur, op een manier. Aan het begin van het jaar in Saoedi-Arabië en Azerbeidzjan in het bijzonder. Tijdens de race in Bakoe zou hij Max hebben ingehaald op de baan en de race hebben gewonnen."

Daarna knakte hij echter. Chandhok wijst het precieze moment aan. "Het was een overtuigende performance aldaar, op een van zijn sterkste circuits. Sinds hij in Miami echter door Verstappen is ingehaald in ronde 48, is hij het gewoon kwijt geraakt", zo doelt de Brit op de race waarin Verstappen vanaf P9 vertrok maar alsnog won.

Een heel groot verschil

Tijdens de laatste race voor de zomerstop maakte Verstappen opnieuw gehakt van zijn teamgenoot. Het verschil was enorm, meent de voormalig coureur. "En als ik zie wat er in Spa is gebeurd, waar Max hem inhaalde en in 27 ronden 22 seconden van hem weg reed."

"Dat is een heel groot verschil in performance op een circuit waar een groot deel in principe vol gas en in een rechte lijn is. Voor mij is dat in het Red Bull-kamp een reden tot zorg. Is dit de vierde teamgenoot die Max mogelijk kapot heeft gemaakt? Wie zou er anders naast hem kunnen rijden."

Misschien vindt het team het helemaal niet zo erg, denkt Chandhok. "Of zegt Red Bull: 'Weet je, we hebben niemand nodig die Max uitdaagt, we zijn blij als iemand een halve seconde langzamer is omdat onze auto goed genoeg is om Verstappen op zo'n hoog niveau te laten presteren'", zo sluit hij af.

Ook interessant:

Gretige Verstappen neemt met minder geen genoegen

In de nieuwste RN365 F1-podcast met Rudy van Buren, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk wordt er uitvoerig nagepraat over Verstappens dominantie in België, de discussies met zijn engineer, maar ook over Sergio Perez vs. Lewis Hamilton, de opmars Oscar Piastri en nog véél meer. Beluister 'm hieronder.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP België 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-fans verdeeld over toekomst Verstappen