Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen hekelt hypocriete concurrentie in Red Bull-budgetrel: "Ze proberen ons af te remmen"

Max Verstappen haalt zijn schouders op bij alle heisa omtrent Red Bull en het budgetplafond. Hij ziet alleen maar dat de hypocriete F1-concurrentie zijn team probeert af te remmen omdat Red Bull momenteel zo goed is.

Verstappen Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull ligt de afgelopen weken onder een vergrootglas in de F1-paddock omdat ze in 2021, toen Max Verstappen kampioen werd, het budgetplafond zouden hebben overschreden. De concurrentie eist harde straffen, maar Red Bull wast haar handen in onschuld.

Ook in Austin is 'budgetgate', zoals het in de Engelstalige media al wordt genoemd, het onderwerp in gesprek. Meerdere coureurs, zo ook Verstappen, werden er natuurlijk naar gevraagd. Het Britse Sky Sports vroeg de kersverse wereldkampioen of hij verrast was door het nieuws. Max benadrukt dat er nog niets zeker is.

"Er is nog niets bevestigd, maar als team weten hoe we er mee om moeten gaan. We zijn er heel duidelijk over: we denken dat alles aan onze kant in orde is. Daarom is de zaak nu nog gaande. Al met al is het ook niet mijn taak. Het is iets tussen het team en de FIA", aldus Verstappen.

Hypocrisie in F1

Tegelijkertijd schreeuwt de concurrentie moord en brand vanwege een eventuele overtreding van Red Bull. Ze willen graag zien dat het team van Verstappen hard wordt gestraft, maar volgens de coureur komt dat vooral doordat het Red Bull-team momenteel zo goed presteert.

Hij noemt het hypocrisie. "Dat komt natuurlijk vooral doordat we het goed doen. De concurrentie probeert ons alleen maar af te remmen. Al met al is dat ook hoe F1 werkt. Iedereen is een beetje hypocriet. Het zal allemaal wel. We moeten ons gewoon op onszelf focussen", aldus Verstappen.

Ook interessant:

Verstappen vastberaden om Red Bull aan de titel te helpen

Tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen maakt zich op voor een nieuwe Grand Prix: De race in Amerika! In de Verenigde Staten kan de Nederlander samen met teamgenoot Sergio Perez de constructeurstitel van Red Bull verzilveren. In deze video praat Joris Mosterdijk je weer helemaal bij over alles wat je moet weten over de race op COTA!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

21 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"