Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen hekelt hypocriete concurrentie in Red Bull-budgetrel: "Ze proberen ons af te remmen"

Max Verstappen haalt zijn schouders op bij alle heisa omtrent Red Bull en het budgetplafond. Hij ziet alleen maar dat de hypocriete F1-concurrentie zijn team probeert af te remmen omdat Red Bull momenteel zo goed is.

Red Bull ligt de afgelopen weken onder een vergrootglas in de F1-paddock omdat ze in 2021, toen Max Verstappen kampioen werd, het budgetplafond zouden hebben overschreden. De concurrentie eist harde straffen, maar Red Bull wast haar handen in onschuld. Ook in Austin is 'budgetgate', zoals het in de Engelstalige media al wordt genoemd, het onderwerp in gesprek. Meerdere coureurs, zo ook Verstappen, werden er natuurlijk naar gevraagd. Het Britse Sky Sports vroeg de kersverse wereldkampioen of hij verrast was door het nieuws. Max benadrukt dat er nog niets zeker is. "Er is nog niets bevestigd, maar als team weten hoe we er mee om moeten gaan. We zijn er heel duidelijk over: we denken dat alles aan onze kant in orde is. Daarom is de zaak nu nog gaande. Al met al is het ook niet mijn taak. Het is iets tussen het team en de FIA", aldus Verstappen.

Hypocrisie in F1

Tegelijkertijd schreeuwt de concurrentie moord en brand vanwege een eventuele overtreding van Red Bull. Ze willen graag zien dat het team van Verstappen hard wordt gestraft, maar volgens de coureur komt dat vooral doordat het Red Bull-team momenteel zo goed presteert. Hij noemt het hypocrisie. "Dat komt natuurlijk vooral doordat we het goed doen. De concurrentie probeert ons alleen maar af te remmen. Al met al is dat ook hoe F1 werkt. Iedereen is een beetje hypocriet. Het zal allemaal wel. We moeten ons gewoon op onszelf focussen", aldus Verstappen.

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst