Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen hoopt op nieuwe strijd met Hamilton: "Zou geweldig zijn"

In Spanje zagen we afgelopen weekend eindelijk weer eens Lewis Hamilton aan het front. De zevenvoudig wereldkampioen reed naar plek twee, tot genoegen van winnaar Max Verstappen.

Nee, zo spannend als de GP van Abu Dhabi in 2021 werd het natuurlijk niet. Op gepaste afstand (24 seconden) van Max Verstappen reed Lewis Hamilton zijn Mercedes naar P2 in de GP van Spanje afgelopen zondag. Pas de tweede podiumplek voor de zevenvoudig wereldkampioen. Dit seizoen zal hij de Nederlandse Red Bull-coureur waarschijnlijk niet van een derde wereldtitel af kunnen houden, het verschil in punten is na zeven races liefst 83.

Maar de dit seizoen ongenaakbare Verstappen hoopt wel dat Hamilton het hem in enkele races nog echt wel moeilijk kan gaan maken. "Ja, ik denk dat het goed is voor de sport in het algemeen, als er meer teams vooraan strijden. Dat willen ze bereiken, dus eerlijk gezegd zou het geweldig zijn om meer coureurs echt vooraan te hebben", geeft Verstappen aan.

In 2021 bleef de strijd om de wereldtitel tot de laatste race spannend. Als het aan Verstappen ligt komt er ook dit jaar weer snel meer spanning in de Formule 1. "Hopelijk komt het veld in de loop van het jaar al dichter bij elkaar en zijn er volgend jaar misschien meer teams echt vooraan te vinden."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi