Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen houdt vertrouwen in Red Bull-updates: "Ik zei niet dat ze niet werkten..."

Max Verstappen kreeg in Hongarije nieuwe updates vanuit Red Bull, maar de achterstand op McLaren was daarmee niet weg. Sterker nog, de formatie uit Woking was zelfs een klap sneller. Toch houdt Verstappen vertrouwen in de updates.

Verstappen FP2 Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het was zeker niet het weekend van Max Verstappen in Hongarije. Hij zag dat de updates werkten, maar het bracht Red Bull niet voorbij McLaren. Sowieso kende Verstappen een baalweekend. Hij moest zijn gewonnen positie bij de start al snel weer afstaan aan Lando Norris, baalde van de strategische missers aan de pitmuur en kwam en passant ook nog in aanraking met Lewis Hamilton aan het einde van de race. Verstappen finishte uiteindelijk als vijfde.

Voorafgaand aan het GP-weekend in België krijgt de Nederlander de vraag hoe hij kijkt naar de geïntroduceerde updates. "Als je terugkijkt op het weekend, zijn er waarschijnlijk altijd wel een paar dingen die je anders had kunnen doen qua setup. En misschien hadden we ook een paar dingen moeten onderzoeken. Ik hoop natuurlijk dat we er wat meer van geleerd hebben", zo begint Verstappen zijn verhaal tegenover onder meer RacingNews365.

"Ik zeg niet dat ze (de updates) niet werkten, maar misschien hebben we er niet alles uitgehaald. En we zullen proberen om dit weekend op een bepaalde manier soepeler te laten verlopen. Dat zal echter niet makkelijk worden met de penalties (doelend op gridstraffen vanwege een motorwissel). Hopelijk kunnen we een betere balans met de auto vinden dan dat het was", zo vervolgt de drievoudig wereldkampioen zijn verhaal.

Als een journalist vervolgens aan Verstappen voorlegt of de achtervleugel van Red Bull, die meer downforce zou moeten genereren dan die van de concurrenten, hem kan helpen, moet hij het antwoord schuldig blijven. "Ik weet het niet, ik heb niet eens gekeken naar de achtervleugels van de anderen. Je gaat altijd uit van je eigen bevindingen op de simulator en van de voorgaande jaren. De tijd zal het leren. We moeten eerst op het circuit rijden om te zien wat de balansbeperkingen zullen zijn. Daar heb ik op dit moment geen idee van. En dan zullen we vanuit daar verder werken", zo sluit Verstappen af.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'