Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen: "Ik hoef niet aardig te worden gevonden, als ik maar win"

De wil van Max Verstappen om te winnen is groot, héél groot. Als het moet gaat hij over lijken, maar naar eigen zeggen wel binnen de grenzen van het toelaatbare. Als hij daardoor geen vrienden maakt in de sport, so be it.

Verstappen Japan 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Vooral in de eerste jaren van zijn carrière viel Max Verstappen op in de Formule 1 door ambitieuze en soms ietwat riskante manoeuvres. Hoewel hij vandaag de dag wat meer berekenend in de rondte lijkt te rijden, schuwt hij het betere duw- en trekwerk alsnog niet. Hij doet alles om naar voren te komen, ook als hem dat wat minder geliefd maakt bij zijn concurrenten.

"Al moet ik dwars door iemand heen, ik doe het", zo roept Max Verstappen stelling in een interview met de BBC. "Zo vastbesloten om te winnen ben ik nu eenmaal en dat maakt ook dat ik niet snel opgeef", aldus de Red Bull-coureur, die benadrukt dat hij met dat soort uitspraken niet arrogant over wil komen.

"Het klinkt misschien wel zo, maar ik wil niet arrogant klinken. Ik doe alleen wel alles voor de overwinning, ook als dat betekent dat het er hard aan toe gaat. Ik ben hier om te winnen en uiteindelijk niet om door iedereen maar leuk te worden gevonden."

Verstappen heeft het over 'harde duels', wat in zijn ogen niet hetzelfde is als het uithalen van 'vuile trucjes', zoals de concurrentie dat zou kunnen bestempelen: "Michael Schumacher die opzettelijk tegen Damon Hill aan rijdt in 1994 of tegen de auto van Jacques Villeneuve aan stuurt in 1997, dat zijn vuile trucjes."

"De grens opzoeken is daarentegen prima, ook als dat betekent dat er hier een daar een duwtje bij komt kijken. Dat zijn twee verschillende benaderingen. Ik schuw een hard gevecht inderdaad niet, maar als ik aan het eind van mijn carrière vijf wereldtitels heb gewonnen, maar niet door iedereen aardig wordt gevonden, maakt me dat niks uit. Uiteindelijk draait alles immers om winnen."

Voorspel en win

Powered by

Via Bovag Voorspelgame visual 2

Wie wint de Grand Prix van Japan 2019?

Speel mee en win een race-arrangement op Zandvoort t.w.v. € 325, aangeboden door viaBOVAG.nl

Speel mee

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2019 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes